Galéria

Ételek, amiket nem a legjobb házhozszállításra rendelni

Forrás: A sült krumpli azon ételek közé tartozik, amit csak frissen jó fogyasztani. Ha már eltelt legalább 20-30 perc az elkészítésétől számítva, szinte biztos, hogy csalódás lesz a végeredmény. Könnyebben megkeményedik, átázik, és biztosan nem lesz olyan finom roppanós, mint ha rögtön elfogyasztottad volna.
Forrás: Ugyanez igaz a rántott ételekre is! Miután kiveszik őket az olajból, rövid időn belül érdemes megenni őket, különben elkezdenek kiszáradni, és messze nem lesz olyan jó minőségük már. Ha viszont a kiszállítási idő egy óra, akkor már érezni fogod rajta, hogy nem az igazi.
Forrás: Te is gyakran kérsz például a pizzára feltétként tükörtojást? Ezzel kétféle gond is van. Az egyik, hogy általában nincs megsütve teljesen, így nagyobb eséllyel kaphatsz el valamilyen baktériumot belőle, a másik pedig az, hogy a tojásnak erőteljes szaga van, ha már nem túl friss. Ezért érdemes kétszer átgondolnod, milyen tojásos ételt rendelsz.
Forrás: Az avokádókrém finom és egészséges, de sajnos nem rendelkezik túl hosszú szavatossági idővel krémként. Hamar megbarnul, ráadásul az állaga is megváltozik, ami miatt biztosan nem lesz olyan kellemes íze, mint ha például te készítetted volna el.
Forrás: A tortilla alapú ételek szintén hasonló probléma ütköznek, mint a rántott fogások. Mivel ezek töltve vannak szószokkal, húsokkal, zöldségekkel, hamar átáznak; pláne, ha a kiszállítási idő 1 órát is igénybe vesz. Így mire megkapod, sok esetben már nem olyan kellemes fogyasztani.
Forrás: Tudtad, hogy a salátákkal érdemes óvatosnak lenni? Persze ez attól is függ, hogy miből áll össze, de valójában ha hosszabb ideig van szobahőmérsékleten (például nyári kiszállításnál ez megeshet), akkor a baktériumok gyorsabban elterjednek benne. Különösen igaz ez akkor, ha valamilyen hús is van benne, vagy nincs megfelelően elmosva a zöldség.