Galéria

Ez történik a testeddel, ha minden nap iszol fekete teát

Forrás: Sokan azért szeretik reggelente inni a fekete teát, mert energikussá teszi őket, de nem csak ennyi írható fel a pozitívumok listájára. Valójában a fekete tea a fogyásban is segíthet, hiszen összetevőinek köszönhetően csökkenti az étvágyat, így kevesebbet eszel ennek köszönhetően. Érdemes reggelente fogyasztanod, tápláló reggeli mellett, és rövid időn belül érezni fogod a hatásait!
Forrás: Ha tudod, hogy rengeteg munkád van, vagy esetleg sokat kell tanulnod, előtte igyál fekete teát! A benne lévő teanin aminosav ugyanis segít, hogy az agyadat pihentetni tudd, de közben stimulálja akkor, amikor fókuszálnod kell valamire.
Forrás:

Ha reggel kávét iszol, utána egy darabig biztosan te is érzed a leheleteden ezt. A kellemetlen szagok zavaróak, a fekete teánál ez viszont nem lesz probléma! Ha gyakran fogyasztod, azt fogod érezni, hogy sokkal ritkábban van kellemetlen szaga a leheletednek, hiszen a benne lévő polifenolok elpusztítják a baktériumokat, amelyek egyébként ezért felelősek.


Forrás: Ha fáj a torkod, vagy szimplán csak szeretnéd megelőzni a torokfájás kialakulását, a fekete tea segítségedre lesz. Ez ugyanis a felsőlégúti fertőzésekkel szemben is hatásosnak bizonyult, hiszen a kellemetlen lehelletért felelős baktériumokon túl a polifenolok más típusú baktériumokat is elpusztítanak. Azaz azokat is, amelyek a torokfájásról tehetnek. Ha fáj a torkod, figyelj arra, hogy kellemesen meleg (de ne forró!) teát igyál.
Forrás: A fekete teában rengeteg flavonoid található, ezek pedig segítenek a testednek gyógyítani a gyulladásokat, csökkentik a koleszterin-szintet, és a szíved egészségére is pozitív hatással vannak - utóbbira azáltal, hogy megelőzik az oxidatív folyamatokat. Sőt, kutatások szerint a fekete tea a vérnyomást is csökkenti folyamatos fogyasztás mellett!
Forrás: Ha mostanában nem az igazi az emésztésed, sokat puffadsz vagy egyéb problémáid vannak, a fekete tea segít, hogy természetes módon oldd meg a problémát. A benne lévő tanninok nyugtatják az emésztőrendszert, segítik annak helyreállítását, és a hasmenés mértékét is csökkentik. Sőt, egyes kutatások szerint az egészséges baktériumok egyensúlyát is helyreállíthatod vele - csak arra figyelj, hogy semmiképp se adj hozzá tejet, hiszen ezzel együtt már nem tudja úgy kifejteni hatásait.