Galéria

Ritkán látott fotók II. Erzsébet királynőről és férjéről, Fülöp hercegről

Forrás: Mivel az esküvőre a II. világháború után került sor, Nagy-Britannia rengeteg pénzügyi gonddal küzdött. Ezért az esküvőre II. Erzsébet királynő nem is költhetett sokat; ruháját például árujegyekből vette meg. Abban az időszakban ugyanis bevezették a jegyrendszert az országban: minden háztartás az ott élők száma alapján kapott ilyen kuponokat, amelyeket bizonyos dolgokra költhettek el. A királynő ruhája ebből volt.
Forrás: Érdekes módon II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg az esküvő után is külön hálószobában aludtak, amelyek összenyíltak egymással. Erre állítólag a pár unokatestvére beszélte rá őket, aki szerint ez sokkal jobb opció, hiszen nincs idegesítő horkolás, rugdalózás, de ha mégis hiányoznának egymásnak, könnyen át tudnak menni a másik szobába.
Forrás: Azonban egyes pletykák szerint a házasságuk nem volt kimondottan boldog. Sőt, sokan állították, hogy Fülöp herceg nem volt hűséges feleségéhez, és többször is félrelépett az évek során. Például egy időben állították, hogy a herceg gyakran találkozgatott egy titokzatos nővel, amikor pedig ez a hír kikerült az újságok címlapjára, a herceg nagyon mérges volt. Azonban kézzel fogható bizonyíték a félrelépésekre sosem volt.
Forrás: Fiatalabb korukban sem volt túl gyakori, hogy a királyi párt kézen fogva láthassuk; maximum egymásba karoltak, de ennél tovább nem igazán mentek. Na nem azért, mert nem szerették egymást! A háttérben inkább az állt, hogy egészen más neveltetést kaptak, és ők ezt a korábbi generációt képviselték. Sőt, a herceg egyébként sem volt az az igazán romantikus alkat.
Forrás: II. Erzsébet királynő épp vakációzott férjével Kenyában, amikor kiderült, hogy édesapja, a király elhunyt. A rákövetkező évben koronázták meg őt királynővé, férje viszont csak jóval később lett herceg.
Forrás: Első gyermekük 1948-ban született meg: Károly volt az elsőszülött, majd később még három testvére született. Anna brit királyi hercegnő, Eduárd wessexi gróf, valamint András yorki herceg; de trónöröklési rendet tekintve nagyon kevés az esélye annak, hogy ők valaha is uralkodhassanak. Például Vilmos herceg gyermekei is előttük állnak a sorrendet tekintve.
Forrás: Utolsó gyermekét 38 éves korában szülte meg a királynő, 1964-ben. Ez egyébként nem volt túl gyakori abban az időszakban!
Forrás: A királyi pár munkájuk, és hivatásos tennivalóik miatt nagyon sok időt töltöttek külön egymástól a gyermekek születése után is. Azonban Fülöp herceg mindig figyelt arra, hogy amikor felesége nem tud velük lenni, a gyerekek ne szenvedjenek hiányt semmiben. Például állítólag nagyon gyakran ő maga főzött nekik vacsorát a szakácsok helyett.
Forrás: Azonban egy dolog mindig nagyon bántotta Fülöpöt: hogy kénytelen volt felesége árnyékában élni. Például az, hogy II. Erzsébet királynő vezetéknevét fel kell vennie, mindig is nagyon zavarta őt, és ennek hangot is adott.
Forrás: A királynő életében 1992 volt az egyik legnehezebb év. Négy gyermekéből háromnak abban az évben véget ért a házassága, ami már önmagában igazán nagy hír volt, hiszen egyáltalán nem volt jellemző a királyi családnál a válás. Egyre több pletyka röppent fel Károly herceg és Kamilla viszonyáról, ráadásul ebben az évben tört ki egy hatalmas tűz a Windsor palotában, ami rengeteg kárt okozott.