Galéria

Ne dobd ki a tojáshéjat, inkább használd fel a háztartásban!

Forrás:

Szabálytalan alakú tárgyak tisztításánál, amiken szűk, nehezen hozzáférhető helyek vannak, a tojáshéjas, mosogatószeres víz tökéletesen beválik. A művelet annyi, hogy áztasd be a tárgyakat a keverékbe.


Forrás: Fehérré varázsolhatod besárgult, megszürkült ruháidat, ha összegyűjtött, vászonszatyorba csomagolt tojáshéjakat dobsz mosás előtt a dobba.
Forrás:

A ráégett ételmaradékok eltávolításánál jó szolgálatot tehet. Keverd össze kevés vízzel az őrölt tojáshéjakat és mehet a súrolás. Érdemes azért óvatosnak lenni, hogy megkíméld lábasaidat a karcolástól.


Forrás:

Egy keverék, ami selymesebbé varázsolja bőrünket és az elhalt hámsejtektől is megszabadít, így akár arcmaszkként is haszosítható. A sütőben kiszárított héjakat törd porrá, mjad keverd hozzá egy tojásfehérje felvert habjához. Vidd fel bőrödre és miután megszáradt, gyengéden mosd le! Mint az edényeknél, itt is vigyázz, hogy ne karcold meg magad.

 


Forrás:

Ha túl savasnak érzed a kávéd, főzés előtt adj hozzá egy teáskanál zúzott tojáshéjat! A benne lévő kalcuimnak és a lúgosságának köszönhetően selymesebb ízű és gyomorkímélő lesz a végeredmény.

 


Forrás:

Puhává varázsolja a bőrt. Csak törj le egy darabot a héjból és helyezd rá a belső felével a körömágyadra.

 


Forrás: Sok trükk van erre a feladatra, de kevesen ismerik a tojáshéjasat. Tedd a mosogató szűrőjébe a közepes darabokra zúzott héjakat és amellett, hogy felfogja az ételmaradékot, aprózódva a csövekbe kerülve segíti annak tisztulását.
Forrás: Glükozamin, hialuronsav és kollagén tartalmának köszönhetően segíti az ízületek regenerálódását. A porrá zúzott héjakat tedd egy befőttes üvegbe és önts rá almaecetet. Hagyd állni a keveréket, amíg a por feloldódik, ez kb. két napig fog tartani. Ha kész, az oldatot jól dolgozd el a fájó területeken. A keverék akár hónapokig is tárolható.