Galéria

Tippek, hogy sokáig frissek maradjanak a vágott virágok

Forrás:

Fogj egy ollót és egy-két centit vágj le a szárakból ferdén, így lehetővé teszed számukra a hatékonyabb vízfelvételt, mert nem tapadnak a váza aljára a szárvégek. A vágást néhány naponta érdemes megismételni.


Forrás:

Egyrészt szebb lesz a csokrod, másrészt megakadályozod, hogy idő előtt megposhadjon a virágok vize. Nagyon fontos, hogy az összes olyan levelet leszedd, ami víz alá kerülne a vázában!


Forrás:

A vágott virágok – bármilyen meglepő, imádják – a vodkát, cukrot, de még a hypót is, így érdemes ezek valamelyikéből is belecsempészned a vázájukba.

Cukor: egy teáskanál elég nekik, hogy újra tápanyaghoz jussanak.
Vodka: a vodka azért jó, mert lassítja a virágok természetes etiléntermelését.
Hypo: a hypo (de a Domestos is) pedig azért hasznos, mert megakadályozza a vízbe érő szárak rothadását, illetve nem hagyja, hogy elnyálkásodjon a virágok szára, így több vizet tudnak felvenni és. (Elég belőle maximum egy kupak)


Forrás:

Kifejezetten vágott virágokhoz való tápoldatról van szó. Miután megtisztítottad a kiválasztott vázát, töltsd fel szobahőmérsékletű vízzel, majd önts bele a csomagoláson előírt mennyiségű tápoldatot.


Forrás:

Észrevetted, hogy sokszor milyen hideg van a virágboltokban? Nem véletlenül, tudniillik a virágok tovább maradnak frissek hűvösben, mint melegben. Persze nyilván nem tarthatod a mesés csokrodat a hűtőszekrényben, de legalább radiátor közelébe és tűző napfényre ne tedd.


Forrás:

Bármennyire is dekoratívan tud kinézni egy csokor virág és egy tál friss gyümölcs kombinációja az étkezőasztalon, jobb, ha külön tartod őket, ugyanis egyes gyümölcsök etiléngázt bocsájtanak ki az érésük által, amitől jócskán lecsökkenhet a virágaid élettartama.