Galéria

10 élelmiszer, amiről nem tudtad, hogy berakhatod a fagyasztóba

Forrás: Rengeteg süteményhez van szükség kifejezetten a tojás sárgájára, ilyenkor pedig nem egyszerű kitalálni, mihez kezdj a fehérjével, amire akkor épp nem lesz szükséged. Legközelebb, ha ilyen helyzetben vagy, tedd a fehérjét a fagyasztóba! Itt nem lesz baja, akár egy hónapig is eláll, és amikor később csak a fehérje kell a sütéshez, nem kell újabb tojást feltörnöd. Csak annyit jegyezz meg, hogy ha használni akarod, előtte lévő nap érdemes átrakni a hűtőbe, hogy ott kiolvadhasson. Fontos, hogy ezt követően nagyon gyorsan felhasználd, mert hamar megromlik a kifagyasztást követően.
Forrás: A liszted lejárati ideje vészesen közeledik, de tudod, hogy addig nem fogod felhasználni már? Ez is a fagyasztható élelmiszerek közé tartozik! Egy légmentes zacskóba merj belőle, arra figyelve, hogy ne legyen benne felesleges levegő. Ez segít, hogy a fagyasztóban se tudjon megavasodni. Használat előtt tedd ki szobahőmérsékletre, hogy kellőképp felmelegedjen!
Forrás: Ha úgy gondolod, hogy a lejárati idejéig nem tudod felhasználni a vajat, ez is mehet a fagyasztóba! A csomagolása megóvja a fagyás okozta problémáktól (a hideg hatására előfordulhat, hogy kiszáradnak egyes élelmiszerek), de ha biztosra akarsz menni, egy mélyhűtő zacskóba is elteheted; ez akkor pláne jó ötlet, ha egy jó darabig nem lesz szükséged a vajra.
Forrás: Általában nem okoz gondot, hogy egy zacskó chipset megegyünk egy helyben ülve, de ha mégis kifogott rajtad, akár a fagyasztóba is teheted. Ez segít, hogy ne legyen száraz pár nap után. De akkor is nyugodtan bevetheted ezt a trükköt, ha a zacskó szavatossági ideje nemsokára lejár, így ugyanis meghosszabbíthatod ezt az időtávot!
Forrás: Az otthon készített, már kisütött palacsinta és gofri tésztát is elrakhatod a fagyasztóba! Ha véletlenül túl sok lett, és nem akar elfogyni, a hidegben sem lesz semmi baja, és amikor legközelebb megkívánod, csak meg kell várnod, míg kiolvad, és már eheted is!
Forrás: Ha szükséged lenne friss gyömbérre, elég csak előkapnod a fagyasztóból! Az újonnan vásárolt darabokat hámozd meg, tedd egy mélyhűtő zacskóba, és már mehetnek is a mínuszok közé. Amikor teát főznél vagy más okból lenne szükséged rá, nem kell boltba menned, hiszen miután kiolvadt a gyömbér, könnyedén reszelhető marad.
Forrás: A hagymának nem okoz problémát a nagyon hűvös környezet. Amikor legközelebb fel kell szeletelned egyet, nyugodtan dobj hozzá még kettőt-hármat, tudd le a feladatot egyszerre, és amire épp nincs szükséged, rakd be a fagyasztóba. Így a következő főzés során már ezzel nem kell foglalkoznod, hiszen elég csak kivenned a fagyasztóból! Ugyanez igaz a fokhagymára is!
Forrás: A pesto isteni finom, tésztákhoz és húsokhoz pedig előszeretettel használjuk. Azonban ha veszel egy nagyobb adagot, szinte biztos, hogy egyetlen fogáshoz nem tudod felhasználni az egészet, megbontás után pedig nem áll el túl sokáig. Ilyenkor tedd a fagyasztóba, hiszen itt hónapokig is jó marad! Arra figyelj csak oda, hogy olyan edénybe tedd, amiben kellően elfér a szósz, mert a hideg hatására megnövekszik egy kicsit a térfogata.
Forrás: Az élesztő hiánycikk lett, ezért ha sikerül olyan üzletet találnod, ahol kapható még, valószínűleg te is veszel párat. Azonban ha pedig megbontod a zacskót, a szavatossági ideje jelentősen lecsökken. Viszont a fagyasztóba nyugodtan elrakhatod, hiszen az élesztő jól bírja a hideget. Arra figyelj csak oda, hogy használat előtt szobahőmérsékleten olvaszd fel, és véletlenül se tedd be mikróba!
Forrás: A koronavírus miatt nem jó ötlet minden nap elmenni bevásárolni, azonban a kenyér és a zsemle nem tart ki túl sokáig a pulton. Megkeményednek, kiszáradnak, és ehetetlenné válnak. De valójában meghosszabbíthatod a szavatosságukat, ha beteszed őket a fagyasztóba, itt ugyanis körülbelül egy hónapig képesek elállni.