Galéria

Húsvéti maradékmentés hatékonyan

Forrás:

Ha félreraktad a sonka főzőlevét, de még nem használtad fel, akkor remélem elraktad a mélyhűtőbe. Ha nem, akkor ma-holnap mindenképp használd fel! Főzz belőle egy szuper lencse-, vagy bablevest, sárgaborsófőzeléket, töltött-, vagy székelykáposztát.


Forrás:

A megmaradt sonkából a legkézenfekvőbb, ha egy jó kis sonkástésztát készítesz, de felhasználhatod salátákba, pástétomokba, krémekbe, rántottába, vagy akár qiche-be is. Feltétként megszórhatsz vele egy finom házi készítésű pizzát, vagy töki pompost, de a feldarabolt kockák, sós muffinba, vagy palacsintába is mesések lesznek, pláne, ha egy kis sajt, lila- vagy póréhagyma is kerül melléjük.


Forrás:

Talán ezzel a legegyszerűbb a dolgod, hiszen eheted feltétként egy finom főzelékhez, de felhasználhatod levesbetétként is, sőt, ha egy nagyobb mennyiség maradt, akkor összedobhatsz egy jó kis tojáspörköltet, tarhonyával vagy nokedlivel. Teheted a tojásokat fasírtba, tojáskrémbe, salátába, és persze ne feledkezz meg a jó kis hazai rakottkrumpliról sem, amihez felhasználhatod a megmaradt sonkát is!


Forrás:

Ha megmaradt egy kis kalács – ami valószínűleg már a végét járja és ha fejbe vernél vele valakit feltehetően csillagokat látna tőle –, akkor a lényeg, hogy olyan ételeket szemelj ki a felhasználására, amikhez tejbe, vagy épp tojásba kell áztatnod a kalácsot. Készíts belőle felfújtat vagy kalácspudingot, máglyarakást, mákos-, vagy diósgubát, francia édes bundáskalácsot. Annyiféleképpen újjávarázsolhatod. Semmiképp se végezze a kukában!


Forrás:

Habár a torma meglepően sokáig bírja a gyűrődést – még ha majonézes vagy tejszínes is –, azért a közeljövőben mindenképp érdemes felhasználnod. Készíts belőle tormakrémet húsokhoz, tedd sonkatekercsbe, céklás levesekbe. Kend meg ezzel a szendvicsed vaj vagy margarin helyett, majd meglátod, milyen isteni, és izgalmas lesz tőle a legegyszerűbb sonkás-sajtos szendvics is. De használhatod mártogatósnak csipszek, vagy zöldségek mellé, sőt sültkrumplihoz is érdemes kipróbálni.