Galéria

A csillagjegyed szerint így hozhatod ki a legtöbbet a karanténból

Forrás:

Kihívás: Az egyik legnagyobb energiával rendelkező tűzjegyről beszélünk, így nem meglepő módon az igazi kihívás számodra az, hogy nem tudod levezetni a fölös energiáidat – hiányzik a futás, a tombolás, és az éjszakai mulatozás.

Amit tehetsz: Fontos, hogy még ilyen körülmények között is levezesd az energiáidat, különben felemészted magad. Hozz létre otthon egy kis edzős sarkot, ahol kitombolhatod magad. Kapd fel a fülesed, bömböltesd a zenét és tornázz ki magadból mindent!


Forrás:

Kihívás: Földjegyként mélységesen vágyakozol a világ kényelmeire, amit – bármennyire is szereted az otthonod, – úgy érzed nem tud megadni neked ez a helyzet. Rendesen fájdalomként éled meg, hogy nem mehetsz el a kedvenc éttermedbe, vagy hogy nem ihatsz meg egy pohárkával a kedvenc szórakozóhelyeden.

Amit tehetsz: Mivel az étkezés központi szerepet játszik az életedben, itt az ideje, hogy a szabadidődben megtanulj néhány új receptet. Ha igazán vállalkozókedvedben vagy, akkor pedig be is iratkozhatsz egy online főzőtanfolyamra.


Forrás:

Kihívás: Nagyon nehezen viseled, hogy zárt ajtó mögött élj, ennek a legfőbb oka pedig az, hogy szomjazol az új ingerekre, na meg a tudásod gyarapítására. Ahhoz, hogy igazán jól érezd magad a bőrödben, folyamatosan kellenek az új tapasztalások.

 Amit tehetsz: Tanulni otthon is lehet! Irány egy online nyelvtanfolyam, vagy egy rövidebb időtartamú képzés. Ha pedig úgy érzed, hogy kipróbálnál valami újdonságot, akkor kezdj bele mondjuk az írásba, vezess blogot arról, hogyan telnek a napjaid! KI tudja, talán még profitálhatsz is belőle.


Forrás:

Kihívás: Az érzékeny vízjegynek különösen nehéz most elviselni azt, hogy nem láthatja a szeretteit akkor és ott, ahol szeretné. 

Amit tehetsz: Beszéljetek meg előre a családoddal és a barátokkal időpontokat, amikor mindannyian össze tudtok kapcsolódni egy videóhívásra. Esténként pedig ha úgy érzed, hogy nagyon hiányoznak, csináljatok virtuálisan közös programot, egy kis online társas, mozizás, vagy színházélmény tutira feldobja a napodat.


Forrás:

Kihívás: Lételemed a ragyogás és az, hogy minden szempár rád irányuljon. Most azonban hiába állnak halomban a jobbnál jobb szettek a szekrényedben, nincs meg a „kifutód”.

Amit tehetsz: Adj magadnak okot arra (legalább hetente kétszer), hogy ledobhasd a pizsamát és kiöltözhess. Legyen szó egy online csevegésről a barátokkal, vagy egy egyszerű home office napról, add meg a módját és öltözz ki – na meg sminkelj! Meglátod, már ettől sokkal jobban fogod magad érezni.


Forrás:

Kihívás: Az a típus vagy, akinek a tervezéshez is van egy terve. Most azonban az irányítás szépen lassan kicsúszik a kezeid közül – ezt pedig határozottan nem viseled jól.

 Amit tehetsz: Ha szereted és úgy érzed szükséged is van a rendszerre, akkor ne engedd el teljesen a gyeplőt. Az otthon töltött napoknak is szabhatsz határokat. Tölts le egy új időmenedzsment applikációt, amivel beoszthatod az idődet úgy, ahogy arra szükséged lenne.


Forrás:

Kihívás: A harmónia számodra elengedhetetlen. Szeretsz mindig ápolt és kifinomult lenni, és szükséged van az állandó visszajelzésekre – amit most nem feltétlen kapsz meg a környezetedtől.

Amit tehetsz: Kényeztesd magad otthon is minden földi jóval: jöhet egy kellemes fürdő, egy arcpakolás, miközben szól egy jó zene. Ahogy mondani szokás: ép testben, ép lélek. Ha sikerül kellően magabiztossá válnod ebben az időszakban, akkor a jövőben nem lesz szükséged külső megerősítésekre a harmóniádhoz.


Forrás:

Kihívás: Amikor hosszabb ideig vagy egyedül, akkor hajlamos vagy befordulni. Szinte észre sem veszed, hogy hogyan löksz el magadtól mindenkit, és süllyedsz egyre mélyebbre a kis üregedben.

Amit tehetsz: Ami tökéletesen ki tud rántani egy perc alatt a letargiából az egy jó könyv, vagy egy izgalmas sorozat. Mivel azonban erősen hajlamos vagy átvenni mások érzéseit, hangulatát, így most igyekezz ennek megfelelően könnyedebb darabokhoz nyúlni.


Forrás:

Kihívás: Hatalmas a kalandvágyad, legyen szó új élményekről, idegen nyelvek ismeretéről, vagy akár tanulmányokról.

Amit tehetsz: Szerencsére a házi karanténban előnyödre tudod fordítani a bezártságot, hiszen számos online kurzus ajtaja nyitva áll előtted. Arról nem is beszélve, hogy most sokkal rugalmasabb időbeosztásban sajátíthatsz el bármit – ami számodra plusz jó pont.


Forrás:

Kihívás: Hajlamos vagy apróságokon is sokat rágódni, így most különösen nehezen viseled, hogy el vagy zárva a világtól és a gondolataid rabságában élsz, ami által felerősödhet a szorongásod.

Amit tehetsz: Itt az idő, hogy előkapj egy papírt és egy ceruzát, majd elkezd megírni a listádat arról, milyen céljaid vannak – ezek lehetnek napi, vagy akár hosszú távú célok is. Mindenképp keress magadnak kreatív elfoglaltságot (pl. rakj ki egy puzzle-t, kezdj el rajzolni, vagy tanulj meg online varrni), hogy ne hatalmasodhasson el rajtad a bezártság.


Forrás:

Kihívás: Hajlamos vagy a világ minden problémáját a szívedre venni, és ez persze most sincs másként. Azonban fontos tudnod, hogy ez nagyon nemes tőled, de nem oldhatod meg egyedül a világ gondját.

Amit tehetsz: Számodra a támogató közösség elengedhetetlen. Csatlakozz olyan online csoportokhoz, ahol egymást támogatva hozhatjátok ki a jelenlegi helyzetből a legtöbbet. Mivel mindig tele vagy ötletekkel, csak a megfelelő közönségre van szükséged, hogy kibeszélhesd azokat magadból.


Forrás:

Kihívás: Rendkívül empatikus vagy, így olykor-olykor a kollektív félelem magával ránt, amit általában már csak későn veszel észre.

Amit tehetsz: A kreativitásod megélése lesz a bezártságod kulcsa, legyen szó egy kollázs készítéséről, egy kis táncról, vagy írásról, mind-mind elengedhetetlen ahhoz, hogy ne fordulj be. Emellett sokat segíthetnek a reggeli rituálék is, amik stabilitást adnak.