Galéria

6 hiba, ami csökkenti az antibakteriális törlőkendő hatását

Forrás: Elsőre talán pazarlásnak tűnhet, de valójában egy antibakteriális törlőkendőt több ellentétes felületen használni nem jó ötlet. Tegyük fel, hogy letörlöd vele a konyhapultot, majd mivel még szinte egyáltalán nem lett koszos, végigmész vele a kilincseken is. Azonban egyáltalán nem jó ötlet ugyanazt a kendőt használni a bejárati ajtónál, majd aztán például a wc-ajtó kilincsénél is, hiszen egyik felületről a másikra vihetsz át baktériumokat. De ugyanez igaz a pultoknál is. Egyetlen antibakteriális törlőkendő nem tud ennyi helyet letakarítani, a baktériumokat viszont egyik tárgyról akár a másikra viszed át vele.
Forrás:

Tudjuk, a csomagolás papírját unalmas elolvasni, de valójában igenis fontos sort keríteni rá. Mindegyik antibakteriális törlőkendő zacskójára rá van írva, hogy hány másodpercet, percet kell várni, hogy egyáltalán kifejthesse a hatását. Ez azt jelenti, hogy ha letörlöd a konyhapultot, bizonyos ideig nedvesnek kell maradnia, hogy a kendő elpusztíthassa a baktériumokat. Ha nem várod ki az előírt időt, sajnos nem sokat ért a törölgetés sem! Azt is olvasd el, hogy milyen típusú kórokozók ellen hatékony a kendő, hiszen tévhit lenne azt gondolni, hogy mindenre jó.


Forrás: Az antibakteriális törlőkendőt sem lehet mindenre használni. A laptopod billentyűzetét, egeret nyugodtan törölgesd át vele, de a mobiltelefonodnál légy nagyon óvatos. Csakis és kizárólag a hátuljánál alkalmazd, a képernyőn inkább ne, ugyanis a kendőben lévő összetevők lebonthatják ennek bevonatát, ami egyébként azért lenne felelős, hogy az ujjad ne hagyjon zsíros, olajos lenyomatokat a felületen. Ezért van az, hogy amikor új mobilt veszel, még sokkal jobban csúszkál az ujjad a képernyőn, a folyamatos használat viszont ezt elkezdi lebontani, és ezen egy antibakteriális törlőkendő csak még inkább ronthat.

Ha érdekel, hogyan lehet a koronavírus idején igazán hatékonyan letisztítani a mobilodat, KATTINTS IDE.
Forrás: Először talán furcsának hangzik, tekintve, hogy az antibakteriális kendőnek a tisztítás a célja. De ha egy felület szemmel láthatóan koszos, először tisztítsd meg egy nedves papírtörlővel, szivaccsal, és csak azután használd a fertőtlenítő kendőt, hogy már letakarítottad. Ha ugyanis az antibakteriális törlőkendővel mosod le a koszos felületet, csak szétkened rajta a szennyeződéseket, és nem fogod tudni fertőtleníteni.
Forrás: A tárolás is nagyon fontos szerepet tölt be abban, hogy az antibakteriális törlőkendő megőrizze hatékonyságát. A legnagyobb hibát azzal követheted el, ha nem zárod le alaposan a csomagolást, ugyanis már egy apró résen is bejut a levegő, ami kiszárítja. Ha az alkohol elpárolog belőle, sajnos a kendő teljesen használhatatlanná válik.
Forrás: Ne felejtsd el, hogy ezek az antibakteriális törlőkendők olyan összetevőket tartalmaznak, amik nem juthatnak be az emberi és állati szervezetbe. Azaz gyerekjátékokat, a kutyád tálját, rágókáját nem szabad ezzel áttörölni, hiszen veszélyes is lehet rájuk nézve. Az ő esetükben inkább a szappanos vizet érdemes alkalmazni, a törlőkendőt pedig hagyd meg a kényesebb felületekhez, amiket maximum kézzel érintünk meg!