Galéria

Alaplé recept (egy adagra)

Forrás:

Hozzávalók: 1 ek. szárítottzöldség-keverék: sárgarépa, zeller, zöldhagyma, vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyem. Fűszerek: 1 tk. gyömbér, 0,5 tk. kurkuma, 0,5 csillagánizs, 2 db szegfűszeg, 1 tk. koriander mag, 1 kisebb rúd fahéj, 1 csipet csili, 0,5 tk. citromfű, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet bors, só

Életemben először szárított zöldségekkel dolgoztam, hogy kicsit meggyorsítsam a folyamatot, és teljesen jól működött a dolog.


Forrás:

Elkészítése: Tegyél fel egy lábasba forrni 3-4 dl vizet. Aprítsd fel a gyömbért és a fokhagymát, majd ha a víz forr, dobálj bele minden hozzávalót az edénybe. Lassú tűzön főzd a levest 5-10 percig, majd szűrd le.


Forrás:

És hogy mi kerüljön a levesbe? Ha valóban a zacskós levest szeretnéd reprodukálni, akkor bizony nem luxizhatsz. Mehet bele egy jó adag tészta és kész is! Szerencsére ma már a legtöbb boltban vehetsz valamilyen ázsiai jellegű tésztát, legyen az rizs-, tápióka-, vagy akár hajdinatészta.