Galéria

Hírességek, akik megfertőződtek a koronavírussal

Forrás: A kanadai miniszterelnök feleségéről, Sophie Trudeau-ról március 12-én derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal. Sophie-t a többi fertőzötthöz hasonlóan izoláltan kezelik, tünetei szerencsére nem súlyosak. Justin Trudeau egyelőre jól van, de két hétig, a vírus lappangási idejéig ő is karanténba vonul.
Forrás:

Tom Hanks és Rita Wilson az első hírességek közt voltak, akik megfertőződtek az új vírussal. Hanks az Elvis Presley életéről szóló drámát forgatta Ausztráliában, ahol elkapták a vírust. Hanks az Instagramon azt írta:
„Sziasztok. Rita és én lenn vagyunk Ausztráliában. Kicsit fáradtnak éreztük magunkat, mintha meg lennénk fázva, a tagjaink is fájtak. Ritát rázta a hideg. Hőemelkedése is volt. Azt tartottuk a helyes lépésnek, hogyha leteszteljük magunkat a koronavírusra, a teszt pozitív lett.” Hanks azt is elmondta, hogy jelenleg karanténban vannak, de nincsenek súlyos tüneteik.


Forrás: A brit egészségügyi államtitkár március 10-én jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. A politikusnak szerencsére csak enyhe tünetei vannak, jelentleg az otthonában lábadozik. Egy másik brit miniszter, Rachael Maskerr önkéntes karanténba vonult, mivel találkozott Dorries-szal.
Forrás: Az egyik legnagyobb brit futballcsapat, az Arsenal edzőjéről március 12-én derült ki, hogy szintén fertőzött. A csapat tagjai és az Artetahoz közeli emberek mind karanténba vonultak, hogy ne adják tovább a vírust, ha esetleg ők is fertőzöttek.
Forrás: A Chelsea játékosának, Callum Hudson Odoi-nak koronavírus-tesztje is pozitív lett. A focista egy videóüzenetben mondta el a rajongóinak, hogy már teljesen jól van, de még egy darabig karanténban lesz. Azt reméli, hogy hamarosan újra a pályára léphet.
Forrás: Az Utah Jazz csapatából már ketten is megfertőződtek a koronavírussal. Rudy Gobert és Donovan Mitchel mindketten jól vannak. Rudy elmondta, hogy nem vette elég komolyan a vírust és mindenkit óvatosságra int. Az Utah Jazz többi tagja önkéntes karanténba vonult, hiszen nagy a valószínűsége annak, hogy mások is fertőzöttek lehetnek a vírussal.
 

 


Forrás: Matthew Broderick nővére és Sarah Jessica Parker sógornője szintén március 11-én jelentette be, hogy megfertőződött a vírussal. A lelkésznő azt mondja, hogy már túl van a nehezén, de természetesen ő is karanténban marad még egy jó ideig.
Forrás:

A Real Madrid csapatnak egyenlőre nincs fertőzött tagja, viszont a csapat önkéntes karanténba vonult, mivel korábban érintkeztek fertőzöttekkel. Emiatt elhalasztották a spanyol Labdarúgó Liga 28. és 29. fordulóját is. Március 14-én Spanyolországban kényszerintézkedéseket vezettek be, csak az hagyhatja el az otthonát, akinek halaszthatatlan dolga van.