Galéria

Hogy akadályozd meg, hogy megpenészedjen a kenyér

Forrás: Az előre szeletet kenyerek hátránya, hogy nagyobb felületen érintkeznek a levegővel, mint hagyományos társaik, így nem csak kívülről, belülről is megtámadhatják őket a penészgombák. Ha teheted vásárold egészben a pékárukat.
Forrás: A zacskós kenyereket mindig szorosan zárd le, hogy a lehető legkevesebb levegő maradjon bennük, amiben mozoghatnak a penészspórák.
Forrás: Tárold a kenyeret sötét, hűvös, páramentes helyen: kenyértartóban, dobozban vagy cserépedényben. Ne zsúfold tele a kenyértartódat, és soha ne tegyél bele még meleg vagy langyos pékárut!
Forrás: Tegyél néhány szem kockacukrot a kenyértartóba és néhány naponta cseréld le őket. A cukor magába szíva a nedvességet, ami a penész egyik fő kiváltó oka.
Forrás: Kevésbé penészedik meg a kenyér, ha rendszeresen, csíramentesíted a kenyértartót ecettel, és időközönként át is szellőzteted azt.