Galéria

7 titok a Viharsziget című filmről

Forrás: Mark Ruffalo úgy szerezte meg magának a film egyik főszerepét, hogy rajongói levelet küldött a rendező Martin Scorsese-nek. Ebben elmondta, hogy mennyire szeretne egy nap közös projekten dolgozni vele.

"Elég nagy rajongója vagyok, és 20 év színészkedés alatt mindig is az volt az álmom, hogy vele dolgozhassak" - írta neki.

A levél pedig megtette a hatását, ugyanis a Viharsziget castingjára Mark Ruffalót is behívták, aki bebizonyította, hogy megérdemli a szerepet. És milyen jó, hogy így alakult!
Forrás: Noha Mark Ruffalo levelével megnyerte magának az egyik főszerepet, Martin Scorsese eredetileg nem őt szánta a karakter megformálására. Robert Downey Jr. and Josh Brolin neve egyaránt felmerült, ám ők végül úgy döntöttek, inkább a szuperhősös Marvel-világhoz csatlakoznak, így nem lett volna idejük erre a forgatásra.
Forrás: Mielőtt a rendező és Leonardo DiCaprio nekiálltak volna dolgozni a Viharszigeten (ami amúgy a negyedik közös munkájuk  volt), a Wall Street farkasai című filmet akarták elkészíteni. Azonban annak anyagi finanszírozása darabjaira hullott, így kénytelenek voltak egy időre szüneteltetni a dolgot; így pedig lehetőségük nyílt a Viharsziget leforgatására.
Forrás:

Martin Scorsese elárulta, hogy a legnagyobb inspirációja DiCaprio és Ruffalo szerepére az 1944-es Laura címből érkezett. "Dana Andrews, ahogy viseli a nyakkendőjét, és ahogy végigsétál a szobán, anélkül, hogy bárkire is ránézne; folyton ezt a kis játékot űzi" - nyilatkozta a film főszereplőjéről. Ezt a hangulatot szerette volna megteremteni a Viharszigetben is, ezért kérte a színészektől, hogy próbáljanak meg ők is inspirálódni a Laurából.


Forrás: A készítők hűek szerettek volna lenni a történelemhez is, ezért a legapróbb részletekre is odafigyeltek; azaz még arra is, milyen tollal ír Leonardo DiCaprio. Az általa használt golyóstoll valójában 1954-ben került piacra (ekkor játszódik a Viharsziget is), és hatalmas siker volt, világszerte rövid időn belül mindenki ilyet kezdett használni. Ezért esett a választásuk kifejezetten erre a darabra.
Forrás:

A Viharsziget eredetileg egy könyvön alapszik, Dennis Lehane tollából, a legnagyobb változtatás ehhez képest pedig a film végében rejlik, amikor Dicaprio számára kiderül, hogy ki is ő valójában, és mit tett.

"Melyik rosszabb? Szörnyetegként élni, vagy jó emberként meghalni?" - hangzik a karakter utolsó mondata, ami a nézőt teljesen elgondolkodtatja arról, vajon mennyire van tudatában a férfi mindennek. Ez a könyvben nem hangzik el, így ott nem is kapjuk meg ezt a kétes lezárást.


Forrás:

Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio közös filmjeiből csak a Viharsziget nem kapott Oscar-jelölést. A New York bandái, A tégla, az Aviátor és a Wall Street farkasa egyaránt indultak a legjobb filmnek járó díjért, de a Viharszigetet sajnos nem jelölték.