Galéria

6 dolog, amire használhatod a vasalót - a vasaláson kívül

Forrás:

Ha szeretnél például lapított virágokat tenni egy képkeretbe, vagy egyéb DIY dekort valósítanál meg velük, a vasaló segít felgyorsítani a folyamatokat, és nem kell 7-10 napig várnod, hogy egy könyvben lelapuljanak. Tedd a választott virágot két papírlap közé, majd egy nehezebb tárggyal próbáld meg kilapítani. Ezután állítsd a vasalót alacsony fokozatra, és a lapon menj át vele úgy 15 másodpercig, lassan. A biztonság kedvéért a papír fölé akár egy lepedőt is tehetsz, hogy véletlenül se legyen probléma. Ennyi idő elég ahhoz, hogy a virágok laposak legyenek, és folytathasd velük a munkát.


Forrás: Tegyük fel, hogy van egy kártyád vagy egy iratod, amit sürgősen szeretnél laminálni, de nincs otthon erre megfelelő készüléked. Ha már megvásároltad magát a lamináláshoz szükséges fóliát, vedd elő a vasalót! A papírt tedd két fólia közé, helyezz rá egy törölközőt, majd óvatosan (ne túl meleg fokozaton!) kezdd el összevasalni őket, mintha szimplán ruhát vasalnál.
Forrás: Ugye, milyen zavaró, ha van egy szép szőnyeged, amin a ráhelyezett bútorok mély nyomot hagynak? Még ha le is veszed őket róla, akkor is ott marad a körformájuk, sok esetben örökre. Hogy ezt eltüntesd, a vasalódat segítségül hívhatod! Fogj egy törölközőt, nedvesítsd be, majd tedd a problémás szőnyegrészre. Ezután a vasalóval vasalj egy picit a földre rakott szőnyegen, néha emeld fel, és borzold meg az anyagot, majd újra tedd oda a törölközőt, és szaladj át rajta a vasalóval. Mindössze néhányszor kell megismételned, és máris eltűnik a bútorok nyoma.
Forrás: A farmernadrágoddal beleültél egy rágógumiba? Ezt egy egyszerű mosással biztosan nem tudod eltüntetni. De nem lehetetlen küldetés! Fogj egy kisebb kartonpapírt, és tedd a rágógumis részre, majd a vasalóval alacsony hőfokon fuss át rajta párszor. A meleg hatására a rágógumi elkezd megpuhulni, és rátapad a kartonra, ami miatt könnyebb lesz eltüntetni a ruhából. Arra nagyon figyelj, hogy ne legyen túl forró a vasaló, különben a teljes rágó elkezd megolvadni, és még nagyobb problémát csinálsz!
Forrás: Lepattant egy darab a fabútorból vagy a fapadlóból? Ezt is javíthatod a vasalóval! A sérült felületre tegyél vizet (csak oda, köré ne!), majd helyezz rá egy törölközőt, és a vasalót magas fokozatra kapcsolva kezdd el végigvinni rajta. Lehet, hogy többször is meg kell ismételned, de meglepő módon a meleg és a víz hatására a sérülés rengeteget halványul!

Arra figyelj, hogy ez kifejezetten fa anyagú bútoroknál, tárgyaknál működik, laminált bútorok esetében nem igazán.
Forrás: Ezt a tippet tényleg csak akkor használd, ha épp bekrepált a tűzhelyed, és nem tudsz meleg ételt csinálni. A vasalóval ugyanis átmenetileg orvosolhatod a problémát, de óvatosnak kell lenned, nehogy megégesd magad. Egy pici serpenyőben akár tojást és bacont is tudsz sütni magadnak, ha kellő melegségűre állítod a hőfokot!