Galéria

8 sztár, aki állami gondozásban vagy nevelőszülőknél nőtt fel

Forrás:

Marilyn Monroe a mai napig a popkultúra egyik legismertebb, ikonikus egyénisége, és egyben a világ legismertebb árvája. Marilyn Los Angelesben született, gyerekkorát különböző nevelőszülőknél és árvaházban töltötte, míg 16 évesen férjhez nem ment. A színésznő házasságon kívül született, apját sosem ismerte, de sokáig hajtotta a vágy, hogy legalább egyszer találkozhasson vele. Ez sosem történt meg.

De nem ez a filmcsillag hányadtatot gyerekkorának fő oka, hanem mentálisan labilis édesanyja, Gladys Pearl Baker, aki sem lelkileg, sem anyagilag nem volt alkalmas a gyereknevelésre. Marilyn-t nem sokkal születése után nevelőszülőkre bízta, akik örökbe is szerették volna fogadni, ám ezt nem engedte. Gladys rendszeresen látogatta lányát, majd Marilyn 7 éves korában stabilizálódni látszódott az élete, így magához vette gyermekét. Mindez nem tartott sokáig, nagyjából egy évvel később Gkadys idegösszeroppanást kapott, és paranoid skizofréniát diagnosztizáltak nála. Élete hátralevő részét különböző kórházakban töltötte, Marilyn pedig állami gondozásba került.

A lány innentől több intézetben és családnál is megfordult, később kiderült, nem egy alkalommal molesztálták, az egyetlen kiút számára a 16 évesen, James Dougherty-vel kötött házasság volt. Marilyn-ből háztartásbeli lett, így nem kellett visszamennie az árvaházba. A színésznő később egy repülőgépeket gyártó üzemben kezdett dolgozni, és itt ismerte meg David Conover fényképészt, aki a légierő megbízásából fotózta a gyári munkáslányokat. A többi pedig már történelem...


Forrás:

Ki gondolná, hogy a legjóképűbb James Bond, Pierce Brosnan gyerekkora nem volt olyan, mint a mesékben? Pedig így van. Pierce az írországbeli Droghedában született Thomas Brosnan és May Smith egyetlen gyermekeként, ám az idill nem tartott sokáig, Apja korán elhagyta a családot, Pierce pedig mindössze négyéves volt, mikor édesanyja is elhagyta, ugyanis Londonba költözött egy nővéri állás miatt. Ettől kezdve a színészt nagyszülei nevelték, Pierce életében Nagyszülei halála azonban mindent megváltoztatott, ez ekkor már 6 éves fiú 4 évet töltött állami gondozásban, mire anyja újra tudott gondoskodni róla.


Forrás: 12 éves korában Gabrielle Bonheur - vagy ahogy a világ ismeri, Coco Chanel - elvesztette édesanyját, majd lánytestvéreivel a ciszterciek által működtetett aubazine-i árvaházba kerülte. 6 és 10 éves öccseire azonban még keményebb soros várt, őket egy tanyára küldték dolgozni. Gabrielle forradalmi stílusán markáns nyomot hagytak a zárdában töltött kemény évek, a Chanel divatház ismert logója is a ciszterci rózsaablakokon összefonódó "C" betűkből merített ihlet eredménye.
Forrás: A brazil apától és nigériai anyától született énekest gyakorlatilag azonnal nevelőszülőkhöz helyezték, és élete első négy évét velük töltötte, majd visszatérhetett biológia szüleihez. Hogy ez jó döntés volt-e, megkérdőjelezhető, ugyanis Seal apja szigorú és gyakran agresszív ember volt, aki a fizikai bántalmazástól sem riadt vissza. A sztár tehetségéről szülei mit sem tudtak, sosem énekelt előttük, 11 évesen egy tanára azonban felismerte tehetségét. Seal 17 évesen el is költözött otthonról, és hajléktalan lett. Ma 9 stúdióalbumot, három Brit Awards és négy Grammy-díjat tudhat maga mögött.
Forrás: A legenda gyerekkora még a második világháború, az állandó légi bombázások, nélkülözés és bizonytalanság árnyékában telt. Ezek mellett John családi élete sem alakult felhőtlenül, apja hajópincérként dolgozott, fia születése idején is távol volt, sőt, 18 hónapig nem is tért haza. John négyéves volt, amikor végleg elhagyta őket, ekkor pedig anyja úgy érezte, nem tudja biztosítani John és nővére ellátását. Gyerekeit nővérére, Mimire bízta, az énekest Mimi és férje nevelte fel.
Forrás: Minden idők egyik legsikeresebb énekesnőjének nem indult könnyen az élet. Gyerekként nagy szegénységben élt, így a nélkülözés és a kemény munka már egészen fiatalon sem volt ismeretlen számára. Cher apja egy örmény menekült volt, aki még azelőtt elvált feleségétől, a félig indián származású Georgia Holttól, hogy kislányuk, azaz Cher megszületett volna. Bár anyja mindent megtett, a biztos anyagi háttért így sem tudta maguknak megteremteni, egy komolyabb betegség idején pedig kénytelen volt lányát állami gondozásba adni. Ez az időszak nem tartott sokáig, ám a következő években elengedhetetlen volt a nagyszülők segítsége ahhoz, hogy a popdíva a családnál maradhasson.
Forrás: Steve még meg sem született, de szülei már eldöntötték, hogy örökbe adják. Anyja, katolikus német bevándorlók gyermeke volt, apja gazdag szír muzulmán családból származott, a két fiatal pedig az egyetemen ismerkedtek össze. A lány szülei azonban ellenezték a kapcsolatot, és amikor 23 évesen teherbe esett, azzal fenyegette, hogy ha hozzámegy szerelméhez, kitagadja. A kényszerítő körülmények hatására biológia szülei az örökbe adás mellett döntött, és amikor a kis Steve a világra jött már új családja várta, akik szerető és biztos háttérben nevelték fel őt és kishúgát, akit egyébként szintén örökbe fogadtak.
Forrás: Eddie Murphy bár rövid tapasztalattal rendelkezik a nevelőotthonokkal kapcsolatban, az ő életében is volt olyan időszak, amikor nélkülöznie kellett az otthon melegét. Sőt, igazából Eddie 3 éves volt, mikor összedőlt körülötte minden, szülei ugyanis ekkor döntöttek úgy, hogy elválnak. Két évvel később Eddie apja elhunyt, anyja anyagi problémákkal küzdött, a sok stressz pedig egészségére is ráment, ami miatt közel egy évre kórházba került. Ezalatt az idő alatt Eddie-t és nővérét egy nevelőotthonban helyezték el, a sztár ma viszont már azt mondja, ez a tapasztalat nagyban hozzájárult ahhoz, hogy olyan legyen a humora, amilyen.