Galéria

A koronavírus miatt átmenetileg ezek mind ingyenesek lettek

Forrás: Most mindenkinek több ideje van videojátékokkal játszani, emiatt pedig sok szolgáltató hatalmas kedvezményekkel várja az érdeklődőket (például gyerekkorod kedvencének legújabb változatát, a Sims 4-et most sokkal olcsóbban veheted meg).

Sőt, vannak, akik még ezen is túl mentek, és ingyen adnak játékokat. A GOG-on 27 számítógépes játék lehet most a tiéd 0 forintért, de a Steamen is érdemes körülnézni, hiszen például az online játszható Drawful 2-re is 100%-os kedvezményt adtak!
Forrás: Nem csak rengeteg film digitális premierjét hozták előre, de vannak olyan filmek is, amiket most ingyenesen meg is nézhetsz. A Nemzeti Filmintézet 90 irodalmi adaptáció, történelmi film, ifjúsági, rajz-, mese- és dokumentumfilm elérését tette ingyenessé, hogy egy kicsit könnyebb legyen elviselni a bezártságot. A Telekom Videótárában is ingyenesen megnézhetővé vált több film, számos fizetős csatorna pedig néhány hétre azoknak is nézhető lett, akik amúgy nem fizettek elő rá.
Forrás: Magyar sztárok és külföldi hírességek egyaránt az online koncertek felé fordultak. Rengetegen énekelnek a rajongóiknak most, hogy tudják, ők sem igazán mozdulhatnak ki otthonról. Tóth Gabi szinte minden este feltölt egy videót az Instagramra, amiben énekel, de többek között Dallos Bogi is a közösségi oldalon mutatta meg először élőben legújabb dalát.

Külföldön ugyancsak ez a helyzet: Chris Martin, John Legend, Demi Lovato és Billie Eilish is online koncertekkel próbálták felvidítani a rajongókat!
Forrás: Most, hogy tényleg minden időnket otthon töltjük, annak is hiányozni kezd a mozgás, aki amúgy nem sportol életvitelszerűen. Ebben az időszakban fontos odafigyelni arra, hogy eleget mozogjunk, és szerencsére ebben kapunk is segítséget bőven! Rengeteg fitnesz guru döntött úgy, hogy átmenetileg online tartanak órát, ezeket pedig az interneten te is nyomon követheted.

Érdemes csatlakoznod például a Runner's World Facebookos csoportjába, ahol rengeteg tippel várnak, valamint keddenként élő edzést is tartanak!
Forrás: A koronavírus hatására rengetegen kezdtek el otthonról dolgozni, ez pedig nem kevés internetet igényel. A jelenlegi helyzetre való tekintettel a mobilszolgáltatók megajándékozták az ügyfeleket ingyenes mobilnettel: vannak, akik 10-15 GB adatforgalmat kaptak, és olyanok is, akik 100 GB-ot! Így legalább amiatt nem kell aggódnunk, hogy mit csináljunk, ha valamilyen meghibásodás miatt nincs vezetékes internetünk vagy Wi-Fink otthon.
Forrás: Most az otthoni tanulás is sokkal elérhetőbb lett rengeteg ember számára. Ha jól beszélsz angolul, érdemes az Ivy League oldalán nézelődnöd, a nyolc magányegyetem szövetsége ugyanis megannyi online kurzusát közzétette teljesen ingyen.

Ha érdekel a programozás, vagy karrierváltáson gondolkodsz, eljött a te időd! A Green Fox Academy ugyanis #Stayathome Coding Camp néven ingyenes programozókurzust indít, és minden héten újabb csoport indul. A céljuk az volt, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akiknek belefér a tanulás az otthoni munka mellett, vagy jelenleg nincs állásuk, és addig is fejlesztenék magukat.

Aki pedig épp szakdolgozaton dolgozik, érdemes körbenéznie a szaktars.hu-n, ahol most pár hétre ingyenessé tettek majdnem 15 ezer szakkönyvet a koronavírus alatt.
Forrás: Jelenleg szerte a világon bezártak a színházak, hogy megelőzzék a koronavírus terjedését. De az élet nem áll meg! Hogy a nézők addig se maradjanak színdarabok nélkül, több helyen is online vetítik le az egyes előadásokat. Például a Met nemrég kezdte el saját sorozatát, amelynek keretein belül minden nap feltöltenek egy újabb izgalmas darabot a weboldalukra.

De itthon is hasonló a helyzet! A Vígszínház Facebookon jelentkezik be minden nap este 7-kor egy műsorral, a Müpa elérhetővé tett több, mint 100 előadást, koncertet és irodalmi estet, a listát pedig még hosszasan folytathatnánk. Ha van olyan színház vagy társulat, akiket előszeretettel követsz, érdemes figyelni a Facebookjukat, hiszen rengetegen kezdtek bele az online előadásokba!