Galéria

Szerelmes idézetek – válogatás Paulo Coelho műveiből

Forrás:

„Vállaljuk a kudarc, a csalódás, a tévedés kockázatát, de soha nem hagyunk fel a szerelem keresésével. Aki nem adja fel a keresést, győzni fog.”

Brida


Forrás:

„A szerelem a kulcsa minden titoknak.”

Brida


Forrás:

„Hogy jön be a fény egy házba? Úgy, hogy nyitva vannak az ablakok. És hogy jön be a fény egy emberbe? Úgy, hogy az ajtó nyitva áll a szerelem előtt.”

Tizenegy perc


Forrás:

„A szerelemben nincs jó és rossz, nincs építés és pusztítás, csak mozdulatok vannak. És a szerelem megváltoztatja a természet törvényeit.”

A Zahir


Forrás:

„Abban a pillanatában, amikor elindulunk keresni a szerelmet, ő is elindul, hogy megtaláljon minket. És megvált.”

A Piedra folyó partján ültem és sírtam


Forrás:

„A szeretet nem szokás, elkötelezettség vagy hála. A szeretet van. Nincs definíciója. Szeress, és ne kérdezz sokat. Csak szeress.”

A portobellói boszorkány


Forrás:

„Évekig harcoltam a saját szívem ellen, mert féltem a bánattól, a csalódástól és a szenvedéstől. Mindig tudtam, hogy az igazi szerelem mindezek fölött áll, és hogy még meghalni is jobb, mint szerelem nélkül élni.”

A Piedra folyó partján ültem és sírtam


Forrás:

„Aki a viszonzás reményében szeret, csak az idejét vesztegeti.”

Az ördög és a Prym kisasszony


Forrás:

„A szeretet nem korlátoz; kitágítja előttünk a horizontot, tisztán láthatjuk, mi áll előttünk, és még tisztábban láthatjuk a szívünkben rejlő sötét zugokat.”

A szív mélyén


Forrás:

„Egyszer eljön a nap, amikor minden szívbe beköltözik a szeretet, és az ember legrettenetesebb ellensége – a magány, amely rosszabb, mint az éhezés – örökre elűzetik a Föld színéről.”

A Valkűrök