Galéria

Ők a legbarátságosabb kutyafajták

Forrás: Az ír szettereknek van egy laza, játékos, kajla természetük, aminek köszönhetően nagyon népszerűek lettek. Aktívak és energikusak, ezért nagyon sok figyelmet és sétát igényelnek, pláne, ha egy kisebb lakásban élnek a családdal. Erre már csak azért is oda kell figyelni, mert ha unatkoznak, hajlamosak rágcsálni vagy ugatni. A gyerekekkel hamar megtalálják a közös nevezőt, hiszen ők maguk is játékos természetükről híresek.
Forrás: Az uszkároknak van egy kis negatív hírnevük arról, hogy túlságosan kényesek, de valójában ez egyáltalán nem igaz. Ez a kutyafajta híres intelligenciájáról és barátságos természetéről, ezért bárkivel, bármikor megtalálják a közös nevezőt. Pláne a gyerekekkel! A gazdájukhoz nagyon ragaszkodnak, és mindenhova követik őket, ezért igazi társasági lényekről van szó.
Forrás: A királynő kedvenc kutyafajtája nem csak imádni való külseje miatt népszerű! A corgik ugyanis messze híresek arról, hogy nagyon szociálisak, barátságosak, és mindenük a családjuk. Állandóan igénylik a figyelmet, folyton játszani akarnak, a gyerekekért pedig megőrülnek! Nagyon bújósak, ezért őket csakis akkor érdemes választani, ha tényleg sok időt tudtok szentelni rá. Egyedül hamar magába fordul.
Forrás: A border collie az egyik legokosabb kutyafajta, nagyon gyorsan tanul, és rendkívül szófogadó! A gazdájával nagyon gyorsan képes egyensúlyba kerülni, ezért pontosan tudja, mit szabad, és mit nem. Mivel neki nagy a mozgásigénye, fontos odafigyelni a gyakori sétákra és játékokra, ebben a gyerekek személyében hamar partnerre talál. Ne felejts el odafigyelni a mentális játékokra is, hiszen egy ilyen okos kutyának nem csak fizikai elfoglaltságokra van szüksége!
Forrás: Egyszerre bohókás és közben nagyon ragaszkodó kutyafajta a Boston Terrier. Gyorsan kötnek barátságokat, emberekkel és más állatokkal egyaránt, a társaságot pedig nagyon igénylik. A gyerekekkel jól megtalálják a közös hangot, nagyon alkalmazkodókészek, és mindig nyitottak a játékokra. Ez a kutya biztos, hogy rengeteg örömteli percet hoz az életedbe!
Forrás: Nem meglepő, hogy a labrador és a golden is ott van a listán, hiszen ezek a kutyák tökéletesen megtestesítik mindazt, amire egy családnak szüksége lehet. Intelligensek, gyorsan tanulnak, rendkívül alázatosak, és nagyon-nagyon barátságosak. Őrzőkutyának nem túl ideálisak, de társnak annál inkább. Szeretnek játszani, gyengédek, és ragaszkodnak a gazdijukhoz. Elég energikusak, úgyhogy nekik szükségük van a gyakori sétákra, futásokra, sőt, a legideálisabb környezet számukra egy kertes ház, ahol kedvükre hol kint, hol bent lehetnek!
Forrás: A beagle az a fajta, amelyik szinte mindig vidám! Már ezzel örömet csempész a családtagok életébe, állandó játékszeretete pedig csak hab a tortán. Ő nem az a típus, aki szeret sokáig egy helyben ülni, hiszen állandóan csinálna valamit - persze mindezt a gazdik társaságában. Este viszont ő is szívesen leül a kanapéra, és abban biztos lehetsz, hogy ilyenkor a gazdája ölében akar feküdni!