Galéria

Gyógyszerek helyett: házi praktikák különféle problémák kezelésére

Forrás: Fájdalomcsillapítók helyett akár ezt a trükköt is bevetheted, ha kimondottan az izmaidban jelentkezik a kellemetlen érzés. Egy üres flakont tölts meg forró vízzel, tekerd bele egy ruhadarabba, és érintsd hozzá a fájó területhez. Ez a meleg borogatás enyhíteni fogja a rossz érzést.

Amennyiben viszont valamilyen baleset miatt vannak fájdalmaid, például kiment a bokád vagy meghúztad a karod, inkább a jeges borogatást válaszd, hiszen az ilyen típusú fájdalmak esetében a hideg segíthet levinni a gyulladást!
Forrás: A migrén elleni tökéletes gyógyírt még mindig keresik kutatók, de szerencsére van B-terv is, ha nem válna be a szokásos fájdalomcsillapító.

Legközelebb próbáld ki azt, hogy a migréned esetén elvonulsz egy sötét, csendes szobába, és megiszol közben egy pohár tejet! Ennek az italnak bizonyítottan nyugtató és enyhítő hatása van a testünkre, segít ellazulni és regenerálódni.

De szintén jó ötlet, ha az arcodat aloe vera géllel kened be, hogy közvetlenül a fejeden fejthesse ki pozitív hatásait. Ezt akár a tejes megoldással is kombinálhatod, majd ha kész vagy, dőlj le egy kicsit. Ettől máris elviselhetőbb lesz a migréned!
Forrás: Az immunrendszer erősítése számtalan módon lehetséges: táplálékkiegészítőkkel, egészséges étkezéssel, sportolással egyaránt. De azt tudtad, hogy a megfelelő összetevők felhasználásával egy tea is képes lehet felturbózni a szervezeted ellenálló képességét? A méz, almaecet, citromlé és víz kombinálásával készíthetsz magadnak erősítő "koktélt".

Hozzávalók:
- 1 bögre forró víz
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál almaecet

Mindössze annyit kell tenned, hogy a felforralt vízhez hozzáadod az összetevőket, lehetőleg egy nagyobb bögrében, majd vársz egy kicsit, hogy lehűljön, és még meleg formájában elfogyasztod. Érdemes minden nap innod egy bögrével!
Forrás: A köhögés a koronavírus egyik tünete lehet, de egyéb megfázások, fertőzések okán is kialakulhat. Nehéz eldönteni, egy ilyen esetben mi a legjobb gyógyír a problémára, de ha szeretnéd egy kicsit csökkenteni a köhögés erősségét, válaszd a mézet! Ebben a finomságban olyan összetevők vannak, amelyek felveszik a harcot a baktériumokkal, vírusokkal és gyulladásokkal szemben, ezért nem meglepő, hogy sok szirupban is megtalálható. Nyugtató hatása miatt érdemes egy-két kanállal elfogyasztanod, pláne lefekvés előtt!
Forrás: Ha a köhögés helyett inkább a torokfájás okozza a problémát, valószínűleg vírus vagy baktérium áll a háttérben. Az esetek többségében néhány nap után a torokfájás tünetei enyhülnek saját maguktól is, de ha úgy érzed, mindenképpen kellene valami, ami csillapítja a fájdalmat, két dolgot tehetsz.

Az egyik, hogy próbálj meg hideget inni, esetleg jégkrémet enni, hogy hűsítő hatásával csökkentsd a gyulladást. Sokan a forró teákra esküsznek, de ha a torkod gyulladásban van, a fájdalom nem fog tőle enyhülni.

A másik opció, hogy 400 ml vízbe tegyél két teáskanálnyi sót, majd ezzel gargarizálj. Utóbbi különösen hatékony, hiszen már rögtön a gargarizálás végére jelentős enyhülést fogsz tapasztalni! Csak arra figyelj, hogy véletlenül se nyeld le.
Forrás: Az orrdugulás az egyik legidegesítőbb, legzavaróbb tünete egy megfázásnak. Ha elfogyott otthon az orrcsepp, orrspré, akkor jöhetnek a házi megoldások.

A gőzölés még mindig az egyik legjobb megoldás: ezt eukaliptusz olajjal, borsmentával, de természetesen kamillával is csinálhatod. Sőt, amennyiben nem szereted a forró gőzös megoldást, akár a fürdővizedbe is tehetsz az olajakból, hogy miközben pihensz a kádban, a meleg levegő megtegye hatásait az orrodban.

Szintén sokan javasolják az almaecetet az orrdugulás ellen. Ebből egy teáskanálnyit keverj össze egy pohár vízzel, majd szép lassan idd meg. Ettől az orrod is kidugul majd, ráadásul egy még méregteleníted is a tested, hiszen az almaecet méltán híres detoxikáló hatásairól.

Ha pedig nagyon zavaró az orrdugulás, az étkezés terén is tehetsz ellene: egyél tormát, fokhagymát vagy csípős paprikát, amelyek közben folyamatosan tisztítják a légutadat!