Galéria

20 sorozat az elmúlt egy évből, amit a házi karantén alatt érdemes megnézned

Forrás: Sydney nem olyan tinédzser, mint a többiek. A családja amúgy sem egyszerű eset, ráadásul ő is elég balhés típus, és amikor új iskolába kerül, még egy probléma bejön a képbe. A lánynak ugyanis természetfeletti képességei vannak, amit nemhogy nem tud irányítani, de fogalma sincs, miért alakultak ki nála. Érdemes belevágni, mert nem csak tiniknek, hanem felnőtteknek is szórakoztató lesz, ráadásul elég izgalmas fordulatok is vannak benne!
Forrás: Stephen King regényeiből és novelláiból az utóbbi időben több sorozat is született, most pedig itt a legújabb, főszerepben Jason Batemannel! A 14 éves Frankie Petersont meggyilkolják, a nyomok pedig egy köztiszteletben álló középiskolai tanárhoz vezetnek. Nagyon úgy fest, hogy ő követte el a gyilkosságot, ám a férfinek bombabiztos alibije van arra vonatkozólag, hogy akkor épp máshol tartózkodott. De akkor mégis ki követte el a szörnyű tettet? Ha szereted Stephen King történeteit, ezt is imádni fogod!
Forrás: Eve elvált anyaként hozzászokott ahhoz, hogy az élete fia körül forog. Amikor viszont a srác egyetemre megy, és kirepül a családi fészekből, a magányos nő azt sem tudja, mihez kezdjen magával. Ekkor ismerkedik meg jobban saját szexualitásával, és elindul az önfelfedezés útján, hogy megtalálhassa végre a boldogságot. Ez egy pikáns, bátor, szókimondó sorozat, ami biztos, hogy megnevettet az otthon töltött időd alatt!
Forrás: Miles élete minden, csak nem jó. A férfi teljesen kiégett, céltalan, házassága romokban, ezért gondolkodás nélkül beleegyezik egy titokzatos és drága kezelésbe, ami jobb jövőt ígér. Amikor viszont magához tér, egy erdő közepén hever, élve elásva, hazatéve pedig az fogadja, hogy a klónja (aki minden téren jobb nála) átvette az irányítást élete felett. De vajon mit tegyen egy ilyen helyzetben? Létezhet egyáltalán jó megoldás?
Forrás: Christina Applegate új sorozata meglepően izgalmasra sikeredett! Jen férje autóbalesetben meghal, a nő pedig nem tudja, hogyan dolgozhatná fel a tragédiát. Ezért csatlakozik egy önsegítő körhöz, ahol az élet összehozza Judyval. Hamar barátnők lesznek, nagyon egy húron pendülnek, míg ki nem derül, hogy Judy azért füllentett pár dologban. Sőt, valami nagyon nem oké körülötte. A két nő élete viszont úgy tűnik, elkerülhetetlenül összeforrt. Igazi meglepetéssorozat ez, aminek második évada már hivatalosan is berendelve!
Forrás: Képzeld el, hogy már rég eltervezted nyugdíjas éveidet férjed oldalán, ám ő egyszer csak bejelenti, hogy valaki másba szerelmes. Ráadásul egy másik férfibe. Ebbe a helyzetbe kerül Grace és Frankie, ugyanis férjeik egymásba szerettek, és válni akarnak. A két nő, akik nem is lehetnének nagyobb ellentétek, szép lassan különleges barátságot alakítanak egymással. Szuper komédia azoknak, akik most nem vágynak másra, csak hogy nevethessenek egy jót!
Forrás: Ha még nem láttad Henry Cavill sorozatát, muszáj megnézned! A népszerű videojátékon alapuló széria még azoknak is tetszeni fog, akik egyébként nem rajongói ennek a típusnak, hiszen meglepően fordulatos és izgalmas történetet kerekítettek ki a sorozatból. A hétköznapi emberek és varázslények világában él Geralt, a bérgyilkos, aki nem mellesleg szörnyek elpusztításával foglalkozik. Amikor pedig démonokkal kell megküzdenie, úgy dönt, hogy összeáll egy varázslónővel és egy fiatal hercegnővel, ám a dolgok nem éppen terv szerint alakulnak.
Forrás: Egy oknyomozó podcastből született sorozat, ami valós eseményeket dolgoz fel. Amikor a dúsgazdag özvegy, Debra megismeri a titokzatos orvost, John Meehant, azonnal egymásba szeretnek, minden zökkenő ellenére. Gyorsan összekötik az életüket, közös fedél alá bútoroznak, annak ellenére, hogy a nő lányai nem nézik jó szemmel a viszonyt. John körül ugyanis valami nagyon nem stimmel, de mindig, mindenre van magyarázata. Azoknak, akik szeretik a thrillereket és a krimiket, ez a sorozat jó választás. Sőt, plusz egy szuper hír, hogy hamarosan jön a második évad, ami egy újabb igaz történetet dolgoz majd fel hasonló témában!
Forrás: Néhány hete érkezett meg ez a sorozat, aminek előnye, hogy egy hétvége alatt simán be is fejezhető. Adott egy fiatal nő, aki sorra buktatja le az embereket legsötétebb titkaikkal, ám hogy ki ő, és miért teszi mindezt, homályba merül. Amikor egy család teljes életét felforgatja leleplezésével, a feleségnek pedig nyoma vész, a férj megpróbálja kideríteni, mi történhetett, és ki ez a rejtélyes idegen. Érdemes belekezdened, ha szereted a fordulatos cselekményeket, amelyek egészen az utolsó percig képesek megragadni a figyelmed!
Forrás:

Sacha Baron Cohen főszereplésével készült el ez a minisorozat, ami megtörtént esetet dolgoz fel. A 60-as években járunk, amikor egy hivatalnokból lett izraeli titkos ügynök évekig tartó, életveszélyes küldetésre indul Szíriába. Eli Cohen életét követi nyomon a történet, és igazán érdekes látni, hogy a Boratot alakító színész milyen profi módon megállja a helyét komoly szerepekben is. Ez a sorozat inkább azoknak való, akik szeretik a valós eseményeket feldolgozó történeteket, és nem bánják, ha néha kicsit lassabb tempóban haladnak előre a történések.


Forrás: Lily programozóként dolgozik a Szilícium-völgyben elhelyezkedő high tech cégnél. Amikor egyik közeli barátja gyilkosság áldozatává válik, a lány úgy véli, a munkája is szerepet játszott a történtekben, ezért titokban nyomozni kezd munkáltatója után. A sorozatból már öt rész kijött, három pedig az elkövetkező hetekben érkezik, így már most érdemes belekezdened ebbe a fordulatos thrillerbe!
Forrás: Egy zombisorozat azoknak, akik szeretik az apokaliptikus témát. Bár elsőre furcsának tűnhet, valójában nagyon magával ragadó a sorozat: a 15. századi Koreában járunk, ahol nem csak akörül forognak a bonyodalmak, hogy ki kerül trónra, és milyen udvari ceremóniát kell rendezni, hanem egyúttal egy csapat zombival is meg kell küzdeniük a lakóknak. Egyszerre lehet kosztümös történelmi sorozatnak, és rendkívül rémisztő horrornak is nevezni!
Forrás: A sorozat, ami messze nem hasonlít a többi szuperhősös szériára! A történet egy alternatív világban játszódik, ahol a Hetedik Lovasság nevű csoport folytatja azt, amit anno a Klu Klux Klán elkezdett. A rendőrség tagjai nagy veszélyben vannak, sorra gyilkolják őket, ezért kénytelenek maszkot hordani, hogy személyazonosságukat ne fedjék fel. És hogy hol kaptak szerepet a történetben a szuperhősök? Érdemes megnézni a sorozatot, mert egészen érdekes módon dolgozza fel ezt a témát!
Forrás: Íme egy lebilincselő sorozat, ami elrepít egy varázslatos világba! A történet főhőse egy látszólag hétköznapi, de nagyon bátor kislány – egy másik világról. Lyra ugyanis egy párhuzamos világ lakója is, ahol lelke állandóan változó állat képében kíséri őt. Amikor legjobb barátja eltűnik, a lány nyomozni kezd, Will-lel, egy fiatal fiúval pedig ördögi összeesküvés nyomára bukkannak. A népszerű fantasy egy kicsit neked is ismerős lehet, hiszen Az arany iránytű trilógián alapszik.
Forrás: A természetfeletti sztorik rajongóinak íme egy izgalmas, olykor kifejezetten humoros képregény-adaptáció! A történet középpontjában egy olyan család áll, ahol a szülők titokban szörnyvadászok, amiről a gyerekeknek persze fogalmuk sincs. Amikor viszont meghal a nagyapjuk, kénytelenek hazatérni egykori otthonukba, ahol nem csak saját identitásukat kell elrejteniük, de szembe kell nézniük azzal, hogy a kisváros sosem felejt.
Forrás: Emma Thompson sorozatát leginkább a dráma és a sci-fi keverékének lehet nevezni. A történet a Lyons-családot mutatja be, akiknek élete egy bizonyos 2019-es éjszakán örökre megváltozik. Láthatjuk, min mennek keresztül az elkövetkező 15 évben, és rövidesen kiderül, hogy minden megtörtént, amitől féltek. De vajon egy átlagos család képes lehet alapjaiban átalakítani a világot?
Forrás: Egy sorozat azoknak, akik csípik a zombis tartalmakat! A Z Nation előzménysorozatát úgy is érdemes megnézni, hogy semmit se tudsz az eredeti sztoriról, hiszen önmagában is élvezhető. A járvány során az emberek egy része élőhalott zombikká változott, egy csapat túlélő pedig a kertvárosban próbálja megtalálni a kiutat, mielőtt az egész várost lebombáznák a hatóságok. A kategória rajongóinak kötelező!
Forrás: Íme egy sorozat, ami most elég aktuálisnak érződik. A nem is olyan távoli jövőben járunk, amikor éjjelente az utcák elnéptelenednek a kijárási tilalom miatt. A környéken ugyanis egy veszélyes vírus terjedt el, és csak így óvhatják meg a lakosságot. Az egyetlen kivételt az éjszakai autóversenyzők jelentik, 25 csapat pedig veszélyes útra indul Londontól egészen Skóciáig.
Forrás: Marie egy hánytatott sorsú fiatal lány, aki egyik reggel azt állítja a rendőrségnek, hogy megerőszakolták. Az ügy azonban elég furcsának tűnik, nyomokat egyáltalán nem találnak a nyomozók, és egyre inkább úgy tűnik, hogy Marie csak a figyelemfelkeltés miatt találta ki a sztorit. De vajon mi az igazság? A sorozat rendkívül erőteljes, végig kétségek között tart, ráadásul egy valós eseményt dolgoz fel!
Forrás: A sorozat, aminek minden része valós történeti tényeken alapszik, és a világ első modern leszbikusának naplójából készült. Anne Lister 1832-ben, évekig tartó utazgatás után hazatér otthonába, hogy helyreállítsa a hely megkopott dicsőségét. Ehhez viszont muszáj újranyitnia az ott lévő szénbányát, és férjhez kéne mennie. A nőnek viszont esze ágában sincs megházasodni, már csak azért sem, mert igazából a nőket szereti, és nem akar olyan életet élni, ami nem tenné őt boldoggá. Karizmatikus karaktereivel, valamint szórakoztató és őszinte cselekményével nem csoda, hogy sok nézőt megnyert már magának!