Galéria

Meddig állnak el az élelmiszerek a fagyasztóban?

Forrás: A különböző húsok feldolgozottságtól és típustól függően más-más időtartamot bírnak a fagyasztóban. A nyers vagy főtt darált hús kb. 4 hónapig, a nyers sonka, rák és egyéb tengeri ételek kb. 6 hónapig, míg a darabolg csirke akár 9 hónapig is eláll. 
Forrás: Szirup formájában akár egy teljes éven át fogyasztható, bontatlan csomagolásban 8–10 hónapig, felbontás után pedig kb. 6 hónapig őrzik meg a szavatosságukat.
Forrás: A nyersen fagyasztott zöldségek 3-4 hónap után már nem alkalmasak fogyasztásra, míg a főzés után mélyhűtőbe rakott társaik 10–12 hónapig is elállnak. A magas víztartalmú zölségek (pl. paradicsom) kevesebb ideig, kb. 6 hónapig bírják a fagyasztóban.
Forrás: A nyers és a főtt tojás sajnos egyáltalán nem fagyasztható étel. Feltörve viszont a sárgája és a fehérje is kb. 1 évig őrzi meg a szavatosságát a mélyhűtőben.
Forrás: A legtöbb kenyérféle és péksütemény 3–6 hónap simán bírja a fagyasztást.
Forrás: A sajtok és a vaj (lágy és kemény típusok egyaránt) kb. fél évig őrzik meg a frissességüket, de a sajtkrém és hozzá hasonló készítmények például nem alkalmasak a fagyasztásra.
Forrás: A levesek, főzelékek, tészták és húsételek egyaránt fagyaszthatóak, de maximum 3-4 hónapig érdemes tárolni őket, visszafagyasztani pedig egyenesen TILOS!