Galéria

8 régi rajzfilm, amit gyerekként mindannyian imádtunk

Forrás: Az elefántok királya névre keresztelt rajzfilmsorozat még 1989-ben jelent meg, és a 90-es években nálunk is nagy népszerűségnek örvendett. Főszereplője az ormányosok királya és felesége volt, valamint négy kiselefántjuk, akik minden részben egy újabb kalandba keveredtek.
Forrás: A sport témájú animesorozat főszereplője Mila volt, a tehetséges röplabdás, aki minden részben egy nagyobb mérkőzésre készült, vagy épp azon vett részt, de mégis imádtuk minden epizódját!
Forrás: A világ leghíresebb baglya kétség kívül Dr. Bubó volt, aki egy faodúban nyitotta meg rendelőjét, hogy az erdő állatait gyógyíthassa. Ők persze mindannyian furcsa pszichológiai problémákkal érkeznek a rendelőjébe, ahol Ursula, medve ápolónője nyújtott neki segítséget. Már a 70-es évek közepétől kezdve vetítették a tévében!
Forrás: Az egyik leghíresebb rajzfilmsorozat kapcsolódik Pumuklihoz, a vörös hajú koboldhoz. Őt csakis gazdája láthatja, mindenki más számára láthatatlan, ezért Pumukli minden részben rengeteg csínytevést követett el, hogy megviccelje az embereket.
Forrás: A 70-es években érkezett a képernyőre Frakk története is, aminek főszereplője egy kutya, valamint két lusta macska volt. A sztori szerint Károly bácsi megelégelte a macskák semmittevését, és ekkor fogadta be a házhoz Frakkot, hogy egy kicsit felkavarja az állóvizet.
Forrás: Neked is füledbe cseng a magyar népmesék főcíme, igaz? Már a 70-es évektől kezdve futottak a népies történetű epizódok a tévében, amelyek mindig valamilyen más cselekmény köré épültek. Érdekesség, hogy 2011-ig gyártották a sorozatot!
Forrás: Már 1968-ban megkezdődött a rajzfilmsorozat vetítése, amelynek főszereplőit mindenki imádta. Mézga Géza, Paula, Kriszta és Aladár igazán nagy népszerűségnek örvendtek, ezért nem csak mint sorozat futott, hanem egy-egy hosszabb filmet is készítettek belőle.
Forrás: A 80-as évek végén készítették el a bábokkal eljátszott filmsorozatot, főszerepben egy medvecsaláddal: Berci, Marci, Borka, Dörmi Apó és Dörmi Anyó voltak a központi karakterek, akiknek kalandjait végigkövethettük egy-egy részben.