Galéria

Így ápold a kezeidet

Forrás: Az vagy, amit megeszel:a bőröd mindent elárul! Épp ezért most extrán fontos, hogy sok olyan dolgot egyél, amelyekkel segítheted a bőr regenerálódását, ebben pedig a zsríok nagy segítséget nyújtanak. Egyél avokádót, lazacot, tengeri halakat a magas Omega3 zsírsav tartalom miatt, és jöhetnek a magfélék; kesudió, mandula, dió,amihez csak kedved van. A sárgarépa és a papaya is kiválóak a béta-karotin tartalom miatt, a spenót pedig remek antioxidáns forrás!
Forrás: Szerezz be egy pár cérnakesztyűt, ennek nagy hasznát fogod venni! Éjjelre készíts ápoló pakolást a kezeidre: kend be vastagon valamilyen zsírosabb krémmel, de az olívaolaj-mandulaolaj keveréke is remek választás, csak úgy, mint a vazelin. Majd húzd rá a kezeidre a kesztyűt, és aludj ebben. Így nem törlöd bele semmibe a vastagon felvitt készítményeket, viszont a kezeidet egész éjjel ápolják a krémek, olajok.
Forrás: Nagyon fontos az elhalt hámsejtek eltávolítása - ehhez tökéletes a klasszikus bőrradír, vagy készíthetsz te is otthon, házilag: keverj össze 2 kávéskanál tengeri sót vagy barna cukrot jó minőségű olívaolajjal, és alaposan dörzsöld át vele a kezeidet!
Forrás: Ez a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldás. Ha keveset iszol, éhes leszel, többet eszel, megfájdulhat a fejed, fáradékonyabb lesz a testet - a bőröd pedig száraz és vízhiányos lesz. Most extrán fontos, hogy nagyon sok szénsavmentes ásványvizet fogyassz!
Forrás: Az nagyon fontos, hogy a gyakori kézmosást gyakori hidratálás kövesse. Itt figyelj arra, hogy testápoló helyett kézkrémet, lehetőleg zsírosabb fajtát válassz, ezek ugyanis nem szívódnak be annyira könnyen, nem vizes bázisúak, és erőteljesebben ápolják a bőrt. Figyelj arra is, hogy a kézkrém ne tartalmazzon olyan anyagokat, amik irritálhatják a bőrt: retinolt, allergéneket, illatanyagokat. És ha már itt tartunk, a szappanod is lehetőleg illatmentes legyen!