Galéria

Egyszerű desszertek pörgős home office napokra

Forrás: Hozzávalók:
2 db fagyasztott banán
2,5 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek növényi tej
1 ek ízlés szerint édesítő
nagyobb csokoládé darabok

Elkészítése:
Robotgépben dologozd össze a hozzávalókat! Öntsd formába és óvatosan csapd oda többször az alját az asztalhoz/pulthoz, hogy mindenhova egyenletesen juthasson a krémből. Tedd a mélyhűtőbe 2-3 órára!
Forrás: Hozzávalók:
1 banán
1 tojás
1 ek liszt

Elkészítése:
Törd össze a banánt majd öntsd hozzá a tojást és a lisztet! Miután jól összekeverted, egy serpenyőben kevés olajon süsd ki az adagokat, amíg mindkét oldala aranybarna lesz.
Forrás: Hozzávalók:
4 ek finomliszt
1 kk sütőpor
4 ek porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 db tojás
3 ek tej
3 ek napraforgó olaj

Elkészítése:
Keverd össze a hozzávalókat egy nagyobb bögrében, itt majd érdemes lesz megtartani a hozzávalók sorrendjét. Majd süsd készre 3 perc alatt a mikróban max. fokozaton! Ha megállt, hagyd bent még 30 másodpercig, csak ezután vedd ki.
Forrás: Hozzávalók:

Masszához:
240 g kókuszreszelék
50 g darált mandula
150 g juharszirup
60 g olvasztott kókuszolaj
60 g kókuszkrém
1 csipet só
½ rúd vanília kikapart magjai

Közepébe és a külsejére:
20-22 szem mandula
kókuszreszelék

Elkészítése:
Robotgépben dolgozd össze a hozzávalókat majd gyúrj belőle golyókat, úgy hogy mindegyik közepére egy-egy hámozott, enyhén pirított mandulát helyezel. A kész golyókat forgasd kókuszreszelékbe és teheted is a hűtőbe min. fél órára, hogy megdermedjen.
Forrás:

Hozzávalók:
20 dkg natúr krémsajt
15 dkg fehér csokoládé
4 db tojás

Elkészítése:
Válaszd szét a tojásokat és a fehérjét verd kemény habbá! Utána olvaszd fel gőz felett a csokoládét és keverd hozzá a sajtkrémet! Ha kész, add hozzá a tojásfehérjét és óvatosan dolgozd össze! Majd mehet egy kisebb, sütőpapírral kibélelt sütőformába és az előmelegített sütőbe. Gőzben süsd negyed óráig 170°C-on, ugyanennyit 150°C-on, aztán hagyd további 15 percig a sütőben, miután lekapcsoltad.


Forrás: Hozzávalók:
20 dkg dió
35 dkg puha datolya
6 dkg kakaópor

Tetejére: 10 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése: A dió nagy részét robotgépben daráld finomra, majd add hozzá a magozott datolyát, a kakóport és dolgozd össze míg sűrű tésztára hasonlító állagot nem kapsz. A maradék diót vágd durvára, és dobd bele a masszába! Ezután a masszát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt, kisebb sütőformában. Vízgőz felett olvaszd meg a csokoládét, majd ha kész, öntsd a brownie tetejére! Tedd hűtőbe min. egy órára és ha megdermedt, kockázhatod is kisebb kockákra.