Galéria

6+1 természetes immunerősítő, amit mindenképp tarts otthon a koronavírus idején

Forrás: Az A-, C-, E- és B-vitaminokat, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat és cinket tartalmazó fűszernövény már a nagymamáinknak is bevált, ha valami komolyabb betegséggel találták magukat szembe. Akár magában, akár mézzel, akár az ételünkbe teszünk egy keveset, mindenképp jót fogunk tenni a szervezetünknek, ugyanis gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító, valamint mikrobaellenes hatásokkal rendelkezik.
Forrás: Magas C-vitamin tartalma miatt kötelező otthonra beszerezni legalább egy kilót. A forró citromos víz reggeli fogyasztása az emésztést és a szervezetünk egészségét is segíti megvédeni. Ezzel pedig ellenállóbbá is tehetjük a járvánnyal szemben.
Forrás: Kevesen tudják, de ez a tejtermék probiotikus hatású. Segít az emésztőrendszer természetes védelmének fenttartásában és az ott található jótékony baktériumok szaporodásában. A következő hetekben fogyasszunk belőle többet még akkor is, ha nem tartozik a kedvenceink közé. Hatásosabb, mint bármelyik vitamin. Ha tehetjük, akkor görög vagy élőflórás joghurtot vásároljon.
Forrás: A fokhagymát szerte a világon több évszázada használják étkezési és gyógyászati célokra. Nem is csoda, hiszen elképesztően gazdag a szerves kénvegyületekben, amelyeknek köszönhetően a szervezetünkre is igazi energiabombaként tud hatni. Naponta egy gerezd elfogyasztásával, azonban óriási lépést tehetünk annak érdekében, hogy megvédjük magunkat a vírussal szemben. 
Forrás: Amellett, hogy az év minden napján elérhető, számos jótékony hatása van, ha hetente többször fogyasztjuk. Az immunrendszerünk erősítése mellett, sok orvos javasolja az egészséges, tápanyagokban gazdag étkezéseket. A káliumban és a magnéziumban gazdag banánt, ezért mindenképp írjuk fel a bevásárlólistára. Antacid hatása miatt védi gyomrunkat, valamint a krónikus betegségekkel és vírusokkal szemben is ellenállóbbá teszi a szervezetet.
Forrás: Az egyik legjobb gyulladáscsökkentő és immunerősítő, amelyet fillérekért szerezhetünk be a boltokban. A koronavírusnak hasonló tünetei vannak, mint az influenzának, ezért sok orvos javasolja, hogy meleg teákat fogyasszunk, ha úgy érezzük, hogy valami nincs rendben. A kamilla tea már évszázadok óta az egyik legnépszerűbb gyógymód, amely fájdalomcsillapító és nyugatató hatású is.
Forrás: Magas antioxidáns tartalma miatt egyre népszerűbb lett az elmúlt években. Most viszont még inkább be kell belőle tárazni, hiszen a benne található vitaminok nemcsak a gyulladásos megbetegedésektől és a krónikus betegségektől védenek meg minket, hanem a vírusoktól is.