Galéria

Az élelmiszeren túl: 7 dolog, amire a házi karanténban szükséged lesz

Forrás: A főzéshez valószínűleg te is használsz öngyújtót vagy gyufát, de sokszor eszünkbe sem jut, hogy ezekből esetleg bespájzoljunk. Nagy mennyiségben nem is érdemes, de legalább annyi legyen otthon, hogy két hétig simán kitartsanak, és ne emiatt kelljen lemenned bevásárolni!
Forrás: Most nem lenne túl szerencsés, ha elfogyna otthon a szemeteszsák, ezért érdemes beszerezni egy-két csomaggal, csak hogy biztosan legyen. Szerencsére a hulladékok elszállítása gond nélkül működik, és számtalan módszert olvashatsz a JOY.hu-n is arról, hogyan hasznosíthatod újra a vírus alatt felgyülemlett hulladékot, de azért nem árt előre felkészültnek lenni!
Forrás: A papírtörlő most igazán fontossá válik, ugyanis a főzés közben kifröccsent folyadékokat jobb ezzel letörölni. Egyelőre a törölgetőruhát csak akkor használd, amikor fontos, hiszen kutatások szerint ezen a ruhadarabon rengeteg baktérium található, és a koronavírus idején jobb mindent nagy gonddal kezelni. Ezeket amúgy is érdemes lesz most egy fertőtlenítő mosásnak alávetni.

De a zsebkendők pótlásáról se feledkezz meg, hiszen a változó időjárás miatt nagyon könnyű a koronavírustól eltekintve akár egy feslőlégúti megbetegedést is összeszedni.

A kesztyűre azért lesz szükséged, hogy védd magad a fertőzésektől. Bent a takarítás közben amúgy is jól jön egy gumikesztyű, de most érdemes beszerezned párat azokra az esetekre is, amikor vásárolni mész, vagy a szabadban tartózkodsz. Azt viszont ne felejtsd, hogy a kesztyűt csak egyszer használhatod, és levétel előtt fertőtleníteni kell!
Forrás: Ne várd meg, míg elfogy otthon a szappan, a fertőtlenítőszer vagy a mosószer! Ezek mind olyan fogyótermékek, amelyekre mindenképpen szükséged lesz, és amelyeket most gyakrabban kell használnunk, mint korábban. Ugyanis ha kimozdulsz otthonról, a ruháidat érdemes minél alaposabban kimosni, a kezedet lehetőleg naponta többször is mosd meg, a lakás bizonyos pontjait pedig jobban kell fertőtleníteni, mint valaha.

Nem szükséges több tucatot venni belőlük, de legyen otthon annyi, amennyi két hétre biztosan kitart!
Forrás: Mindegy, hogy tengerimalacod, kutyád vagy cicád van, most nekik is előre be kell vásárolnod! Nem csak élelmiszert, de almot, nasit és gyógyszereket egyaránt. Utóbbi inkább arra az esetre szükséges, ha a házi állatodnak amúgy is kell szednie valamit. De ezen felül akár némi játékot is vásárolhatsz neki, mert az biztos, hogy ha hetekig nem mozdultok ki gyakran, a négy fal között gyorsan unalmas lesz neki az élet.
Forrás:

Fontos, hogy alapszintű gyógyszerek a te háztartásodban is legyenek. Azaz mindig tarts otthon fájdalomcsillapítót, görcsoldót, lázcsillapítót, köhögést segítő gyógyszert és minden egyebet, amit amúgy szedsz, és havonta vagy háromhavonta íratsz fel a dokinál. Most jobb inkább előre tervezni!

De azért arra figyelj, hogy ne vásárolj be feleslegesen sokat csak azért, hogy legyen, hiszen a patikák jelenleg amúgy is küzdenek ezzel a problémával. Tényleg csak annyit vegyél, amennyi kitarthat két legalább két hétig!


Forrás: Ne felejtsük el, hogy ebben a helyzetben a mentális egészségünk figyelme is rendkívül fontossá válik! A bezártság könnyedén eredményezhet depressziót, rossz közérzetet, ezért fontos felkészülnöd arra, hogy időnként meglepd magad valamivel. Jelenleg még működnek a futárszolgálatok, lehet rendelni, úgyhogy ha van bármi, ami tudod, hogy jó érzéssel tölt majd el a nehéz napokon, most szerezd be magadnak! Ez lehet egy izgalmas könyv, ami napokra leköt majd, esetleg beauty termékek, amikkel szívesen kísérletezel majd otthon, vagy akár különböző eszközök, amikkel magadnak készíthetsz otthon dekorációt. Bármi lehet, a lényeg, hogy boldoggá tegyen!