Galéria

6 hajápolási tipp a fodrászoktól

Forrás: Na nem a copfodat, hanem az apró csomókat, amiből később óriási gubanc lehet. Minden nap fésülködj meg rendesen (akár többször is), hiszen később jóval nehezebb dolgod lesz majd a kibontásával, ami ráadásul a hajszálaid töredezettségéhez is vezethet – tanácsolja Cristina B, mesterfodrász.
Forrás:

„Soha nem fésülöm ki a hajamat vizesen, hacsak nem kentem be előtte hajkondicionálóval, máskülönben még jobban összegubancolódna, ennek köszönhetően pedig töredezne is. Ez egy nagyon fontos lépés” – tanácsolja Carolyn Aronson.


Forrás:

A szulfátok megtalálhatóak a mosó- és tisztítószerekben, autómosó samponokban, habfürdőkben és sajnos a hajsamponokban is, csak úgy, mint a szilikon, amit az autógyártástól kezdve, a protéziseken át, egészen a kozmetikai termékekig gyakorta használnak. Míg a hajunkat kíméletesen kellene, hogy tisztítsák a hajsamponok, addig azok a termékek, amelyek ezek valamelyikét tartalmazzák csak ártanak a hajadnak, kiszárítják és megakadályozzák, hogy a haj szerkezetébe jussanak a valóban hasznos anyagok, korpásodáshoz, hajhulláshoz vagy épp a haj zsírosodásához vezethetnek.

Joseph Maine olyannyira kerüli ezeket a szereket, ha esetleg utazása során otthon felejti a sajátját, inkább napokig nem mossa meg a haját, mintsem hogy egy ilyen terméket használjon.


Forrás:

'Soha nem hagyom ki a fejbőröm leradírozását, amit különösen ajánlok azoknak, akik ritkábban mossák a hajukat. Én négynaponta így teszek hajmosáskor” – mondja Jennifer Yepez.


Forrás:

„Soha nem használnék forró eszközöket a hajamra, amennyiben az nem száradt meg 100%-osan, ez ugyanis elképesztően káros. 

Ezenfelül soha nem alszom pamut párnahuzaton, a legtöbb textília ugyanis kiszívja a nedvességet a hajból. Használj helyettük selymet vagy szatént, amelyek nem gubancolják és teszik tönkre a hajadat” – tanácsolja Justin Marjan.


Forrás:

„Soha nem csináltatnék tartós brazil hajegyenesítést vagy egyéb keratinos kezelést (ami megakadályozza, hogy a hajba nedvesség kerüljön), mert ez az eljárás megégeti és kiszárítja a hajszálakat.

Továbbá gyakran úszom, emiatt gyakrabban kell mosom a hajamat, mint szeretném, ezért minden egyes ilyen alkalommal hajmaszkkal kezelem a hajzatomat. Ettől egészségesnek tűnik, nem pedig vattacukornak. Rugalmas, fényes, mint gyerekkoromban volt.” – mondja Sharon Dorram hajfestő.