Galéria

Így alakult a Jóbarátok élete a sorozat óta

Forrás:

„Furcsa dolog a televízió – jegyzi meg Matt LeBlanc. – Látsz egy karaktert oly sokféle helyzetben, oly sok éven át, és azt hiszed, mindent tudsz erről az emberről.” Ha valaki, ő már csak tudja, hisz 12 éven át alakította Joey Tribbianit, és talán ő az egyetlen a színészek közül, aki soha nem is akarta bizonygatni, hogy ő nem Joey. Nem akarta kitörölni a múltjából, nem bánta meg, nem akarta túlszárnyalni, sőt bóknak veszi, és valahol a mai napig szórakoztatja, mikor összemossák szerepével: „Mindig vicces, ha azt hiszik, Joey és én egy és ugyanazok vagyunk. Kevésbé elővigyázatosak így velem az emberek, mert azt hiszik, hülye vagyok. Kedvesen és lassan beszélnek hozzám” – mesélte egy interjúban nevetve, majd hozzátette, ha úgy van, ő erre szívesen rá is játszik, ha az emberek Joey-t akarják, megkapják. Többet is kaptak belőle, hisz a szereplők közül Matt volt az egyetlen, aki önálló sorozatot is kapott, ami bár nem volt annyira sikeres, mint a Jóbarátok, de teljes bukásnak sem lehetett nevezni. Azóta az 5 évaddal büszkélkedő Sikersorozat is a háta mögött van, amiért Golden Globe-díjat kapott, a most futó Jóapátokról nem is beszélve, melynek a 4. évadát is megrendelte a CBS, és Matt nemcsak főszereplője, de vezető producere is a produkciónak. Nem is kérdés, hogy Joey megadta a vágyott biztonságot neki. Karakteréhez hasonlóan rengeteg kudarccal indult a karrierje, és tudva azt, hogy mielőtt bekerült a sorozatba, annyira le volt égve, hogy mindössze 11 dollár volt a zsebében, az utolsó évadra pedig 1 millió dollár volt a gázsija epizódonként, ez aztán tényleg siker. Matt elmondása szerint első fizetéséből megvendégelte magát egy jó vacsorára, az életet pedig azóta is nagykanállal habzsolja. Ő már megcsinálta magának, amit meg akart, távlati tervei között pedig már nem sok dolog szerepel, ami a munkát illeti: „Inkább előbb szeretnék visszavonulni, mint később, mert őszintén szólva nem akarok csinálni semmit. Ezt akarom csinálni. Semmit. Semmit! Egy nagy nullát” – nyilatkozta egy interjúban, vitatkozni pedig nemigen lehet vele, hisz ezzel még jó páran vannak így a világban, de azért reméljük, néhány éven át még nevettet minket.


Forrás:

A sorozat bemutatója előtt Courteney Cox volt a legismertebb név a hat főszereplő közül, a Jóbarátok végére azonban Jennifer Aniston egyértelműen túlnőtt rajta. Közte és Jennifer között viszont sosem volt nyoma rivalizálásnak, sőt a mai napig barátnők, közös bulik és nyaralások tarkítják életüket. Az érdekes ebben a történetben az, hogy Courteney-nak eredetileg Rachel szerepét szánták, ám ő maga kérte a producereket, hogy inkább a karakteresebb Monicát játszhassa. Hogy hogyan alakult volna a karrierje, ha marad Rachelnél, azt már sosem fogjuk megtudni, de Courteney nem is bánja, hogy végül így lett, hisz bevallása szerint számos dolgot megtanított neki ez a karakter. Mondjuk takarítani azóta sem szeret jobban. A választása visszatekintve viszont sokkal inkább tűnik sorsszerűnek, ugyanis Courteney és Monica egészen hasonló életutat jártak be. Az már a legelső részekből kiderült, hogy Monica nagyon családcentrikus személyiség, pont ezért volt olyan szomorú, mikor kiderült, hogy nem lehet saját gyermeke. Ilyen kételyek között a sztár is sokáig szenvedett, évekig próbálkozott akkori férjével, David Arquette-tel a gyerekvállalással, ám többször elvetélt – érthető, hogy a színésznő a mai napig sem idézi fel szívesen ezt az időszakot. Egy alkalommal viszont elárulta, hogy magánélete pont akkor volt a legnagyobb mélyrepülésben, mikor a sorozatban Rachel kislánya, Emma megszületett, számára pedig színészt próbáló feladat volt eljátszani a boldogságot ezekben a jelenetekben. Kitartása viszont nem volt hiábavaló, végül 15 éve megszületett szeme fénye, Coco: „Nem kétséges, hogy az anyaság a legjobb dolog az életemben. Ez az egyetlen, ami igazán számít”. Valami másban viszont nem volt ilyen okos. Courteney a Jóbarátok után merőben más kihívásokra vágyott, ám a zseniális alakítások helyett a plasztikai beavatkozásaival került a címlapokra. Nagy hiba volt ez, ma már ő is tudja: „Nehéz azzal megbékélni, mikor minden rólad készült fotó láttán azt gondolod: »Istenem, szörnyen nézek ki.« Hát ezért vállaltam be pár dolgot, amit mára nagyon megbántam. A szerencsém egyedül az, hogy ezeknek a beavatkozásoknak a nyoma idővel eltűnik. Mert valljuk be, volt pár év, mikor nem festettem valami jól, de ma már tudom, hogy a plasztikai sebészet nem a barátom” – nyilatkozta egy interjúban a színésznő.


Forrás:

Matthew Perry a maga 24 évével a csapat legfiatalabb tagjának számított az induláskor, és talán pont ez a tapasztalatlanság okozta a vesztét. A sztár vitathatatlanul sokat köszönhet Chandler Bingnek, az elcseszettül szocializált irodai droidnak, aki mélyen szerette legjobb barátját, Joey-t, és feleségét, Monicát. Úgy is mondhatnánk, sok néző láthatta magát – vagy valakit, akit jól ismer – Chandlerben. Matthew-nak Bing megváltotta a jegyét arra a vonatra, ami a csillagokig repíthette volna, de végül a mélyben kötött ki. „Volt három évad, amire egyáltalán nem emlékszem, valahol a 3. és a 6. évad között. Nem annyira voltam magamnál abban az időben” – vallott kegyetlen őszinteséggel múltjáról Matthew. A színész ugyanis sokáig komoly alkohol- és drogproblémákkal küzdött, és bár korábban azt állította, a Jóbarátok épp a „tiszta” korszaka volt, már tudjuk, ez sem volt igaz. Matthew-t senki nem készítette fel arra a nyomásra, ami rá várt, ő pedig egyszerűen összeroppant: „Szeretnénk a figyelmet, a sok pénzt és a legjobb helyet az étteremben. Ki gondol bele abba, hogy ez milyen következményekkel jár majd?” – mondja. A színésznek megvolt mindene, ám a magány és a meg nem értettség elsöpörte előle minden kilátását. A komoly szerepek elkerülték, majd a kisebbek is, mára pedig a vendégszerepek maradtak. Az is lehet, hogy Matthew Perrynek más utat szánt az élet. Az elvonók sorozata után új célt tűzött ki magának: más szenvedélybetegeken akart segíteni. Először saját malibui otthonát alakította át a leszokóban lévő sorstársainak, majd egy könnyebben elérhető helyre költöztette át az intézményt. A Perry House azóta sokaknak segített az alkohollal vívott harcban, Matthew pedig munkájáért néhány éve a Fehér Házban vehetett át kitüntetést. „Nincs annál jobb érzés, mikor valaki eljön hozzám, és megkérdezi: »Segítesz nekem felhagyni az ivással?« Én pedig azt mondhatom: persze, tudom, min mész keresztül.”


Forrás:

„A legjobb tíz év” – így emlékszik vissza Jennifer Aniston a Jóbarátokra. Noha karrierje már egészen más univerzumokban szárnyal, még mindig nem tud vele úgy interjú készülni, hogy ne terelődne a szó a sorozatra. „Olyan, mint egy élő organizmus, ami elszabadult, és senki sem tudja megállítani” – magyarázza a jelenséget a színésznő. Jennifer büszke a Jóbarátok sikerére, ugyanakkor egészen biztos abban, hogy ma már nem működne ez a formula: „Úgy gondolom, hogy az epizódokat nézve az embereket elkapja egy édes nosztalgia, és ezért rajonganak ma is az emberek a Jóbarátokért szenvedélyes szeretettel – még abban az időben játszódott, mikor az arcunkat nem takarták ki a mobiltelefonok, nem csekkoltuk megszállottan a Facebookot és az Instát. Ülhettünk egy szobában vagy egy kávézóban, a lényeg, hogy beszélgettünk. És ezt mára elveszett”. Mondjuk pont ő nem él ezzel a szerrel, mármint a közösségi médiával. Sőt, igyekszik teljesen elzárkózni tőle, kívülállóként pedig egészen más szemszögből látja azt, ami ma folyik: „Egyre kevesebben értik meg, milyen érzés egy szobában ülni és nézni, ahogy valaki küzd, hogy megszerkesszen egy posztot, miközben te csak arra tudsz gondolni: Azt hiszem, 45 percet veszítettünk az életünkből, miközben ültél, a telefonodat bámultad, és megpróbáltál felismerhetetlenségik filterezi egy képet, meg kitalálni valami vicces vagy érdekes aláírást”. Jennifert az sem érdekli, hogy miközben mások kétségbeesetten próbálják elmesélni az életét, közösségi médiában legalább megvédhetné magát. De szerinte ez is hiú ábránd. „Az emberek nem hiszik el, amit mondok, de azt igen, hogy évente háromszor teherbe esem – bosszankodott egy korábbi interjúban, majd hozzátette – Senki sem tudja, mi folyik a zárt ajtók mögött, és gondol bele, hogy milyen érzékeny témákra tapint. Sejtésük sincs, mi áll a háttérben, csak a nyomás marad, hogy márpedig egy nőnek anyává kell válnia, ha mégsem, akkor selejt áruként kezelik. Talán azt írta meg nekem az ég, hogy ezen a bolygón ne szaporodjak. Talán más dolgom vár rám, amit meg kell tennem”.