Galéria

Szuper immunerősítő teák

Forrás: A csipkebogyó, és a belőle készült tea remek C-vitamin forrás, emellett A, B és K-vitaminokat is tartalmaz, illetve kalciumot, magnéziumot és cinket. Enyhíti a köhögést, a torokfájást, a nehézlégzést. Csökkenti a koleszterinszintet, védi a szívet és az érrendszert, jót tesz az ízületeknek. Koffeint nem tartalmaz, így bátran add a gyerekeknek is! Arra viszont figyelj, hogy nem forrázással, hanem áztatással készül: egy kávéskanálnyi összetört csipkebogyót egy bögre hideg vízben áztass egy éjszakán át, reggel picit melegítsd fel, és ihatod is!
Forrás: Erősen immunerősítő a kasvirágból készült főzet: glikogén tartalmának köszönhetően csökkenti a gyulladásokat, és segít, hogy a vírusok ellen küzdő fehérvérsejtek hatékonyabban működhessenek. Antivirális és antibakteriális hatása van, poliszacharid tartalma révén remek sejtregeneráló. Arra azonban figyelj, hogy az autoimmun betegséggel küzdőknek, illetve a terhesség és a szoptatás alatt nem javasolt a fogyasztása,mivel a hatása elég intenzív. A kasvirág, vagyis az Echinacea fellelhető szárított formában, de kivonatként és teaként is.
Forrás: Az apróbojtorján erősen antibiotikus hatású, remek gyulladáscsökkentő. Flavonoidokat tartalmaz, ezek miatt nagyon hasznos a torok és mandulagyulladásra is. Gyógyítja a szájban lévő sebeket, szabályozza a máj és az epe működését. Remek vízhajtó, segíti az emésztést is! Az elkészítése sem bonyolult: egy lapos evőkanálnyi teafüvet forrázz le 2-3 deci vízzel, 15 perc után szűrd le és már ihatod is!