Galéria

Ételek, amik lassítják az emésztésed - kerüld őket, ha lefogynál!

Forrás:

A fehér liszt finomított, ezért kikerülnek belőle a rostok és az antioxidánsok is. Lehet, hogy az íze és állaga jobb, mint a teljes kiőrlésű liszté, azonban a tápanyagtartalma alacsony. „A fehér liszt lassítja az emésztést, hiszen nem tartalmaz rostokat, ráadásul hamarabb is feldolgozza a szervezet, nincs szükség az emésztéséhez több energiára, így lassabban működik az anyagcsere a fogyasztása után”-mondja Tanya Tuckerbot, dietetikus. 


Forrás:

A hagyományos módszerekkel nevelt marhahús nem annyira jó, mint a fűvel táplált marha húsa, mivel gyakran antibiotikumok is találhatók benne. Egy 2013-as kutatás szerint pedig a jó bélbaktériumokra káros hatással is lehetnek a gyógyszerek, melyek elhízáshoz vezethetnek.


Forrás:

Egy kutatás szerint a gombaölő szerekkel kezelt alma súlygyarapodáshoz is vezethet. A legjobb, ha organikus gyümölcsöket és zöldségeket veszel, amiket nem kezeltek semmilyen vegyszerrel - és alaposan megmosod őket fogyasztás előtt.


Forrás:

A vajban, sertéshúsban, csirkecombban, kekszekben lévő omega-6 zsírsavak lassíthatják az emésztést. Ezzel szemben a jól ismert omega-3 zsírsavak csökkentik az esélyt az elhízásra, így törekedj arra, hogy inkább utóbbi csoportból válogass (a halakban, olívaolajban található meg). Ettől függetlenül semmi gond nincs azzal, ha eszel vajat, sertéshúst, csak arra figyelj, hogy ne boruljon meg az omega-3 és omega-6 aránya!


Forrás:

A kukoricaszirupot mindenhol érdemes kerülni, ám általában üdítőket édesítenek vele, mivel elég olcsónak számít. Egy amerikai tanulmány szerint pedig elhízáshoz is vezethet a hosszú ideig tartó, nagy mennyiségű fogyasztása, ráadásul az emésztésre sincs jó hatással.