Galéria

Híres emberek, akiknek megőrülünk a furcsa stílusáért

Forrás: Az énekesnő lassan 12 éve, hogy berobbant a Just Dance című számával. Azonban zenéje mellett, Gaga divatérzéke és kirívó öltözködése is kulcsfontosságú eleme volt a sikereinek. Az énekesnő már a kezdetek kezdete óta nyomot akart hagyni az emberekben, amely végül több szempontból is összejött neki. Bár rengetegen kritizálták az elején, mára igazi divatdiktátorrá nőtte ki magát. Egy amerikai szociológus még kurzust is indított az énekesnő imidzséről, aki sosem titkolta, hogy az a célja, hogy összeolvassza a zenét, a művészetet és a divatot. 
Hát sikerült is neki!
Forrás: A színész-énekes szó szerint a szemünk előtt lett a divat egyik legmeghatározóbb férfi alakja. De nem a James Bondot idéző kifinomultsága, hanem formabontó és megbotránkoztató stílusa miatt. Jared több interjúban is elmondta, hogy neki az öltözködés is egyfajta művészet. Szeret az ösztöneire hallgatni és létrehozni olyan ruhákat, amelyeket ő maga álmodott meg. Leto az elmúlt évek egyik legnépszerűbb látogatója a divatheteknek, ahol nem is fogja vissza magát. Számos tervezőt ihletett már meg nem mindennapi ízlésével, amelybe sokszor nőies elemeket is beleszokott csempészni.
Forrás: Az énekesnő Gagához hasonlóan 2008-ban robbant be a köztudatba, amikor egy dalban vallotta be, hogy megcsókolt egy lányt és élvezte is. Ez a bátorság az öltözködésén is érezhető volt, de nem olyan erőteljesen mint a kolléganőjénél. Az évek során azonban úgy döntött nem ragaszkodik az átlagoshoz és ahogy a zenéjében, úgy az öltözködésében is mindig újat szeretne adni a rajongóinak. Ez ma már odáig fejlődött, hogy saját cipőkollekciója van és minden egyes fellépő ruhájának megtervezésében is részt vesz.
Forrás: A színésznő azon kevés hírességek közé tartozik, akik önmagukat adják. Helena sosem szerette az átlagos és elegáns megjelenést. Ez a hétköznapi és a vörös szőnyeges megjelenésein is észrevehető. Stílusa egyszerre bohém és extravagáns. Nem fél sem a színeket, sem a mintákat keverni, amelynek sokszor van visszhangja a sajtóban, de ő fittyet hányva mindenki véleményére nem ad lejjebb az általa képviselt stílusból. Tim Burton is pontosan amiatt szeretett bele annak idején exfeleségébe, akit a közös filmjeikben is szeretett groteszk külsővel felruházni. Helena pedig mindig örömmel tett ennek eleget.
Forrás: A mostani fiatal generáció legnagyobb csillaga, minden kétséget kizáróan Billie Eilish, aki egy teljesen új korszakot hozott el a zenei stílusával és a megjelenésével. Az énekesnő majdnem minden egyes interjúban, - ahol megkérdezték, hogy miért takarja a testét bő, illetve unisex ruhákkal - azt mondta, hogy sosem akarta, hogy valaha is az alakja határozza meg a karrierjét. „Azt hordok, amit szeretnék. Persze, ezt sokan úgy értelmezik, hogy elutasítom, hogy szexualizáljanak a megjelenésem miatt vagy nem akarok sztereotípiáknak megfelelő nőként kinézni.” Ezt később meg is erősítette. Azóta pedig nemcsak a saját generációja, hanem a nála jóval idősebb hírességek is példaképként tekintenek rá és arra, amit a stílusával üzenni akar a világnak.