Galéria

Ezeket a sorozatokat kéne megnézned a csillagjegyed alapján

Forrás: Te szereted a melodrámákat, de nem csak nézni, hanem részt is venni bennük. Aktív, pörgős személyiség vagy, aki bátran hangoztatja a véleményét, és épp ezért szereted nézni az olyan sorozatokat, amelyekben az ambiciózus karakterek végül sikerre jutnak. Mindeközben pedig a valóságot is látni akarod, épp ezért fontos számodra, hogy ne tökéletes világban, tökéletes karakterekkel játszódjon egy történet, hanem megmutassák őket jó és rossz időszakokban egyaránt.

A neked való sorozatok:

A szolgálólány meséje: Nem egy könnyed sorozat, de épp azért fog tetszeni neked. A történet egy apokaliptikus jövőben játszódik Amerikában, egy olyan időszakban, amikor már csak nagyon ritkán születnek gyermekek a világban. Ezért a termékeny nőkből szolgálólányokat csinálnak, akiket teljesen megfosztanak szabadságuktól, hogy gazdag családoknak szüljenek gyermekeket. Itt ismerjük meg June-t, akit harcias jelleme azonban nem hagy nyugodni, ezért folyamatosan fellázad a rendszer ellen. A sorozat jelenleg a 3. évadnál tart, de még biztosan jön a folytatás!

Homeland: Ez sem egy lágy sorozat, de mindenképpen érdemes belekezdened, ha szereted az alaposan kigondolt történeteket, amelyek folyamatosan újabb meglepetéssel szolgálnak. A többszörösen díjnyertes sorozat szerint Nicholas Brody iraki szolgálata során az ellenség fogságába esik, és 8 évvel később térhet csak haza családjához. Azonban ekkor kénytelen szembesülni azzal, hogy neje már új társat talált magának, gyerekei pedig alig emlékeznek rá, ráadásul olyannyira megviselte őt a fogság, hogy teljesen megváltozott. Nem tudni, mi történt vele, de annyi biztos, hogy titkolózik. Ezért a CIA-elemző, Carrie a férfit árulónak bélyegzi meg, és mindent elkövet, hogy bebizonyítsa ezt. A sorozat hamarosan érkezik 8., és egyben befejező évadjával.
Forrás: Bikaként te igazán kitartó jellem vagy, és szeretsz hosszú távra tervezni. Ha sorozatot választasz, akkor számodra nagyon fontos az, hogy érzelmileg kötődj is a történethez, a karakterekhez, de ugyanakkor fontosnak tartod a vizuális megjelenést is. Bár megnézed az egy-két évados sorozatokat, összességében inkább azokat kedveled, amelyek hosszú időn át futnak, és hagynak időt arra, hogy a cselekmény kibontakozzon - ahelyett, hogy mindent elkapkodnának.

A neked való sorozatok:

Doctor Who: Ez a sorozat hamarosan a 12. évadhoz ér, ráadásul egy rész nagyjából 40 perc, ezért igazán hosszú befektetés, de megéri! A sorozat az utolsó időlordról szól, aki képes a világon bárhová, bármikorra elutazni időgépével. A sorozatban mindig az ő kalandjait követheted nyomon, az éppen aktuális utitársával együtt, és annyit elárulunk, hogy valódi érzelmi hullámvasútról van szó. Ráadásul sokszor ami apróságnak tűnik a 3. évadban, hatalmas jelentőséget kap az 5. során, ezért rengeteg meglepetést tartogat. A Doctor Who-t két korszakra osztják, mivel egy darabig futott a sorozat 1963-tól 1989-ig, majd 2005-től ismét elővették a sztorit, de utóbbi úgy is szuper, hogy nem láttad az előzményeket.

American Horror Story: Ennek a sorozatnak az a különlegessége, hogy bár a színészek nagyjából ugyanazok (legalábbis egy darabig), a cselekmény évadonként eltérő. A legnagyobb népszerűségnek az első három örvendett, de vámpírokkal, kísértetjárta házzal, és még a 80-as évek slasher korszakával is foglalkoznak. A legfrissebb, 9. évad épp most jött ki.
Forrás: Tele vagy energiával, és ha valaki, akkor te aztán nagyon utálsz unatkozni. Ezért sorozatok tekintetében fontos számodra, hogy a történet beszippantson, és üresjáratok nélkül, elejétől a végéig pörögjön. Imádod, ha nem lehet előre kitalálni a befejezést, és váratlan fordulatokkal lepnek meg, ha pedig lelassul a cselekmény, sokszor végleg abbahagyod a sorozatot.

A neked való sorozatok:

Trónok harca: Ha még nem láttad, most már kötelező megnézned a sorozatot, ami az egész világot lázban tartotta! A 8 évad alatt rengeteg váratlan esemény történik, egyik karakter sincs biztonságban, ráadásul - bár időnként vannak üresjáratok - mindig meg tudnak lepni valamivel a készítők.

Ozark: Ezt a sorozatot lényegében egy második Breaking Badként is szokták emlegetni. Állandóan tele van fordulatokkal, olyan eseményekkel, amelyeket előre nem lehet megjósolni, és bár néha egy kicsit lassabbá válik egy-egy rész, az tuti, hogy sikerül majd berántania téged!
Forrás: Kitartó jellem vagy, igazi védelmező alkat, aki mindig kiáll a szeretteiért. Számodra a család a legfontosabb, és az, hogy sok időt tölthess velük, sokszor pedig a védelmező, irányító szerepét veszed fel magadra. Ezért neked olyan sorozat kell, amiben hasonló karaktereket követhetsz figyelemmel.

A neked való sorozatok:

Diane védelmében: Ez a sorozat valójában A férjem védelmében spin-offja, hiszen a főszerepet a benne szereplő Diane Lockhart kapta. Egy évvel a széria utolsó epizódjának eseményei után járunk, amikor hatalmas pénzügyi botrány tör ki, ami miatt a nő munkahelyét és megtakarítását is elveszíti. Egy kemény, bátor női karaktert követhetsz benne nyomon, akivel biztosan te is azonosulni tudsz. Egyelőre a sorozat a 3. évadnál jár.

GLOW: Ez a sorozat tökéletes választás lehet számodra, mert tele van bátor, kitartó női szereplőkkel, akik képesek irányításuk alá venni az életüket, és valóra váltani az álmaikat. Mindeközben pedig a barátság erejére és fontosságára is felhívják a figyelmet. A negyedik, és egyben záróévad nemsokára kijön, ezért ideje elkezdened nézni!
Forrás: Született vezető vagy, talán egy kicsit főnökösködő is, de összességében magabiztos jellemed van, és hatalmas a szíved. Számodra a legjobb sorozatok azok, amelyekből egy kicsit tanulhatsz is, miközben megnevettetnek.

A neked való sorozatok:

The Good Place: Eleanor Shellstrop meghal, és a Jó helyen találja magát, ami lényegében a mennyországgal egyedik meg. Csakhogy ő pontosan tudja magáról, hogy nem kellene ott lennie, mert élete során aztán minden volt, csak jó ember nem. Ez pedig hamarosan a feje tetejére állítja a lakók, és a hely életét is. Azonban ez a sorozat nem csak az a kellemes 20 perces sitcom, amire gondolsz, mert tele van izgalmas, előre nem sejthető fordulatokkal. A negyedik évad épp most jött ki a Netflixen!

Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy alig volt 14 éves, amikor elrabolták, és 15 éven át tartották fogva. Amikor kiszabadul a föld alatti bunkerből, egy olyan világba érkezik meg, ami szemernyit sem hasonlít arra, amit ő ismert. Mindenki okostelefonokkal mászkál, internetezik, tele van a város új boltokkal, ő pedig nem találja a helyét. Kezdetben. Ugyanis Kimmyt nem olyan fából faragták, hogy csak úgy megtorpanjon, és épp ezért, Oroszlánként magadra fogsz ismerni a karakterben. A sorozat egyelőre a 4. évadnál jár.
Forrás: Egyszerre vagy empatikus és kedves, de ugyanakkor nagyon makacs és erős jellem is. A tökéletességre törekszel, szeretsz mindent előre eltervezni, és szorgos vagy. Ugyanakkor pedig nagyon hűséges barát, akire mindig lehet számítani. Szereted azokat a sorozatokat, ahol a karakterek nem felszínesek, és a jellemüket, motivációjukat is valóban meg lehet ismerni.

A neked való sorozatok:

Barry: Bill Hader alakítja a sorozatban a bérgyilkost, aki Los Angelesbe utazik egy meló miatt. Azonban amikor megérkezik a városba, az élet összehozza őt pár olyan emberrel, akik nagyon szeretnének befutni a sztárvilágban, és Barryt is befogadják. A férfi ezután megpróbál színésznek állni, a tragikomédia pedig tutira téged is beránt. A második évad tavasszal jelent meg a sorozatból.

Broad City: A sorozat két fiatal nőről szól, akik próbálják megtalálni a helyüket a világban, és rájönni arra, mihez is akarnak kezdeni az életükkel. Hol vicces, hol drámai helyzetekbe kerülnek, és a készítők nem féltek megmutatni a karakterek hibáit, negatívumait is. Egyelőre az ötödik évadnál jár a sztori!
Forrás: Te az a típus vagy, aki szereti a romantikát, az érzelmeket, az elgondolkodtató történeteket, amelyek nem csak a felszínt kapargatják. Rendkívül intelligens, érdeklődő és kedves jellemed van, ezért a sorozatok tekintetében neked az kell, amihez érzelmileg kötődni tudsz, és több mondanivalója is van.

A neked való sorozatok:

Orange is The New Black: Ebben a sorozatban rengeteg érzelemnek jutott hely, szomorú, megható, vidám pillanatoknak egyaránt. A történet Pipert követi, akit elítélnek, és börtönbe csuknak pár hónapra, ezért a fiatal nőnek meg kell tanulnia beilleszkedni ebbe a világba. Azonban hamarosan kiderül, hogy mennyire sokszínű, izgalmas karakterek vannak még a rácsok mögött, és sokszor flashbackekkel ismerhetjük meg a szereplők valódi sztoriját. A sorozat épp idén ért véget a 7. évaddal!

Better Call Saul: A Breaking Bad spin-off sorozatát annak is érdemes megnézni, aki nem látta a korábbi szériát. Nagyon izgalmas, kicsit talán lassabb sorozatról van szó, de közben mégis tele van fordulatokkal. A színészi gárda igazán szuper, és a karakterek még a legbonyolultabb szituációkból is találnak kiutat. Az ötödik évad hamarosan megjelenik!
Forrás: Szenvedélyes, ragaszkodó típus vagy, akiben mindig dúlnak az érzelmek, és ritkán tudsz az eszedre hallgatni a szíveddel szemben. Neked olyan sorozatot érdemes elkezdened, amiben a karaktereknek van idejük fejlődni, és közben a cselekményt is hosszútávra tervezik meg. Sőt, mivel te magad is gyakran rejted el az érzelmeidet mások elől, kedveled azokat a szereplőket, akik hasonlóan tesznek a képernyőn: kívülről hűvösek és magabiztosak, de közben kiderül róluk, hogy sokkal több rejlik bennük.

A neked való sorozatok:

Jack Ryan: John Krasinski izgalmas feladatot kapott, amikor magára vállalta Jack Ryan szerepét. A sorozat a CIA-elemzőt, Jacket követi nyomon, aki egy nagyon bonyolult, ám annál jelentősebb ügy kellős közepén találja magát. Annyira sikeres volt a széria, hogy végül a második évadot is berendelték belőle.

Breaking Bad: Ezt a sorozatot nem véletlenül tartják a világ egyik legjobbjának! A történet Walter White kémiatanárról szól, aki betegsége miatt kilátástalan helyzetbe kerül, és egy volt diákjával kristálymetet kezdenek gyártani. Azáltal, hogy beleássa magát ebbe az alvilági közegbe, kiderül, hogy Walter mégsem az az ártatlan figura, akinek gondoltuk. A sorozat az 5. évaddal ért véget, de nemrég kijött egy film, valamint egy spin-off sorozat is.
Forrás: Praktikus gondolkodású ember vagy, aki nehezen tud sokáig egy helyben maradni. Szeretsz utazgatni, kalandozni, és szükséged van az új élményekre, izgalmakra ahhoz, hogy jól érezd magad. Sorozatok tekintetében számodra az a fontos, hogy a történet ne legyen olyan, mint az összes többi, és a feketehumort is csíped.

A neked való sorozatok:

Jessica Jones: Jessica inkább antihős, mintsem szuperhős, de épp ettől lesz igazán izgalmas a karaktere. A sztori a Marvel univerzumhoz tartozik, főszerepben egy olyan nővel, akinek szuperképességei vannak. De ne gondold, hogy egy klasszikus szuperhősös sorozat ez! Érdemes belekezdened, mert meglátod, a karakter bátorságával és kalandvágyával sokban hasonlít rád.

Shameless: Nem véletlenül tart ez a sorozat már a 10. évadnál! A sztori a Gallagher családról szól, akik mindent hajlandóak megtenni azért, hogy életben maradjanak a szegénységgel teli világban. A sorozat nem fél ötvözni a fekete humort a drámai jelenetekkel, és épp ezért fogod te is szeretni.
Forrás: Te egy igazán érzelmes alkat vagy, még ha nem is szívesen mutatod ezt ki mások előtt. Ugyanakkor szorgalmas és elkötélt vagy, ráadásul nagyon megbízható. Te azokat a sorozatokat kedveled, amelyekben van ilyen főszereplő is: határozott, céltudatos és maximalista, pont, mint te!

A neked való sorozatok:

Válás: Ez a sorozat az érzékenyebb oldaladat érinti meg. A történet főszereplője egy olyan házaspár, akik hosszú idő után belátják, hogy nem boldogok már együtt, ezért a válás mellett döntenek. Azonban egyáltalán nem könnyű magunk mögött hagyni a múltat, pláne, hogy a gyerekek is összekötik őket, és a történet megmutatja ennek teljes valóságát. A sorozat a 3. évaddal ért véget épp nemrég.

Az alelnök: A 7 évados sorozat egy politikai szatíra, ami egyszerre tud nagyon vicces lenni, és közben rendkívül komoly is. A főszereplő Selina Meyer, aki alelnökként dolgozik, később pedig az USA elnökének pozícióját célozza meg. A sorozat egy határozott, karrierista nőt mutat be, aki közben rendkívül szórakoztató és vicces jellem.
Forrás: Erős vagy, talán egy kicsit lobbanékony is, mindeközben pedig igazi lázadó. A sorozatokban is azt keresed, amelyek nem átlagosak és könnyedek. Szereted, ha valami elgondolkodtat, és felszínre hozza az olyan témákat is, amelyekről sokan csak hallgatnak.

A neked való sorozatok:

Éles tárgyak: A történet nem éppen vidám, de biztos, hogy te szeretni fogod! A sorozat főszereplője egy újságírónő, aki egy gyilkosság miatt látogat vissza szülővárosába, abba a közegbe, ami elől örökké menekült. Fiatalabb korában ugyanis nehéz dolgokon ment keresztül, és a múlt démonjai folyamatosan a nyomában vannak. Ráadásul személyes problémáit, alkoholfüggőségét sem tudja leküzdeni egykönnyen.

Westworld: A történet egy olyan "vidámparkban" játszódik, ahová az emberek bemehetnek, és azt tehetnek, amit csak akarnak. A parkban ugyanis droidok élnek, akik épp úgy néznek ki, mint az emberek, úgy is viselkednek, ám míg ők meg tudnak halni bármikor tét nélkül (egy éjszaka alatt gyorsan összerakják őket a dolgozók), addig a látogatók legyőzhetetlenek. Itt ismerjük meg Dolorest, a robotot, aki hamarosan öntudatra ébred.
Forrás: Nagyon romantikus, érzelmes alkat vagy, tele pozitív energiával és lelkesedéssel. Téged szinte minden érdekel, de leginkább azok a sorozatok rántanak be, amelyeknek főszereplőivel képes vagy azonosulni.

A neked való sorozatok:

Szívek szállodája: A sorozat főszereplője egy anya-lánya páros, akik nemhogy közel állnak egymáshoz, de konkrétan legjobb barátok is. A vicces beszólások, az olykor megható, ám annál valósabb helyzetekben pedig te is magadra ismerhetsz, ezért ha még nem láttad a sorozatot, most eljött az ideje, hogy elkezd - vagy ha már igen, akkor annak, hogy újranézd.

This is Us: Kevés olyan érzelmes sorozat létezik, mint ez! A történet egy családot mutat be, különböző idősíkokban, így kell jó pár epizód és évad ahhoz, hogy valóban megismerd a szereplőket, és kibontakozzon a történet. De az biztos, hogy könnyek nélkül nem lehet végignézni a sorzatot!