Galéria

Szuper immunerősítő ételek

Forrás: Századok óta használják már mindkét növényt a népi gyógyászatban, immunerősítésre ugyanis kiválóak. A zsálya közismert az antibakteriális hatásáról, a bodza a légutakat erősíti, levele enyhíti a lázas állapotot és gyógyítja az égett, sérült bőrt. Teaként fogyasztva mindkettő kitűnő immunerősítő!
Forrás: Az olyan élénk színű ételek, mint a bogyós gyümölcsök, a zöld leveles zöldségek, az édesburgonya, a cékla, a naracs, a padlizsán, a kurkuma rengeteg szuper immunerősítőt tartalmaznak. A zöldségek és gyümölcsök színét ugyanis a fitokemikáliák adják, amik antioxidáns-tartalma igen magas, és nem csak az immunrendszerre hatnak jótékonyan, de a szívbetegségek és a rák ellen is hatásosak.
Forrás: Ha tél, akkor jöhetnek a levesek, de a legjobb, ha a zöldségekkel jól megpakolt variácókra voksolsz, hiszen ezek tényleg rengeteg tápanyagot tartalmaznak. Exra immuntuning még, ha erőteljesen használod a levesekbe az olyan vírus és baktériumölő fűszereket, mint a fokhagyma, a kurkuma, az oregánó és a gyömbér. Ezek ráadásul keringésjavítóak és zsírgető hatásuk is van!
Forrás: Frissen facsarsz reggelente narancsot, grapefruitot? Szuperjól teszed, de a téli időszakban a zöldségekkel is kísérletezhetnél! A céklalé vagy a sötétzöld levelesekből készült zöldturmix segítenek a nitrogén-oxid előállításában, ami nem csak a sportteljesítményt javítja, de a szívet és az érrendszert is erősíti!
Forrás: Ha úgy érzed, nem tudod úgy megoldani az étkezést, hogy elég vitaminhoz jusson a szervezeted, akkor érdemes feltankolni táplálékkiegészítőkből. Az A vitaminra az immunitás fenntartása miatt van szükség, illetve a fertőzések ellen is nagyon fontos. A C vitamin leginkább az immunerősítő hatása miatt ismert. Fontos tudnod, hogy a stressz és a dohányzás csökkentik a szervezet C-vitamin szintjét, így ha ezek érintened téged, érdemes növelned a napi mennyiséget. A D vitamin szintén elengedhetetlen a téli hónapokban, de ilyenkor a napfény hiánya miatt tabletta formájában is pótolhatod.