Galéria

Folttisztító tippek nem csak kezdő háziasszonyoknak

Forrás: Hiába veszed le óvatosan a pólód vagy az inged, a sminkfoltokat még így sem kerülheted el. Ha pamutból vagy szintetikus anyagból készült a felsőd, akkor már egy egyszerű sminklemosó is segíthet, gyapjú- és selyemtextilek esetében azonban szükség lesz némi alkoholra is. Mondjuk vodkára, ami kivonja az olajat a szövetek közül, ezek után pedig már csak egy alapos mosásra van szükség.
Forrás:

A folt még nem száradt meg? Szuper! Gyorsan itasd le (ne dörzsöld) a körömlakkot a textilről, majd végezz tesztet egy kevésbé feltűnő helyen, hogy milyen hatással van a körömlakklemosó vagy alkohol a ruhaneműd színére. Ha semmi változást nem veszel észre, akkor ezekkel próbáld meg kivenni a foltot, ha viszont kényesebb anyagról van szó, inkább kérj szakszerű segítséget.


Forrás: Ha beüt a céklakatasztrófa, azonnal cselekedni kell, még mielőtt a folt elterjedne az anyag szöveteiben. Egy konyhai rongyot áztass be hideg vízbe, és tekerd be vele a foltot, majd 10 perc múlva öblítsd le az egészet hideg vízzel. Ezután jöhet egy klasszikus folyékony folttisztítót, amelyet közvetlenül az érintett területre kell önteni, majd a használati utasítás szerint rajta hagyni. Ezt az utolsó két műveleted addig ismételgesd, amíg a céklának már se híre, se hamva.
Forrás:

A vérfoltok ellen a jégkocka valódi csodafegyver. A hideg vagy fagyasztott víz ugyanis szinte maradéktalanul eltávolítja a vért az anyagokból, a foltot addig kell dörzsölni a jégkockával, amíg az már alig látható. Figyelem, a forró víznek ellentétes hatása van, mivel lehetővé teszi a vérben levő fehérjemolekulák alvadását.