Galéria

Sztárok, akik titkolták, hogy rákkal diagnosztizálták őket

Forrás:

Az Apple alapítója Steve Jobs 2011-ben hunyt el, hasnyálmirigyrákban. Küzdelme a rákkal 2003-ban kezdődött. Eleinte alternatív gyógymódokat keresett, remélve, hogy így is fel tud épülni a betegségből, végül kilenc hónap után átesett egy operáción. Betegségét csak a műtét után vallotta be, amikor egy levélben beszámolt a vállalat tulajdonosainak.


Forrás:

Bár 2010-ben Michael Douglas a The Late Show with David Letterman című műsorban bejelentette, hogy gégerákkal küzd, nem ez volt az igazság. A színészt valójában nyelvrákkal diagnosztizálták. Elmondása szerint, azért titkolta el valódi betegségét, mert a nyelvrákból való felgyógyulás esélye igen alacsony. Szerencsére a kezelések sikeresek voltak, és Douglas 2011 óta tünetmentes.


Forrás:

2016. január 14-én, négy nappal David Bowie halála után, egy újabb nagyszerű hírességet veszítettünk el. Alan Rickman halála Bowie-hoz hasonlóan váratlanul érte a rajongókat. A színészt hasnyálmirigyrákkal diagnosztizálták. Állapota hirtelen kezdett nagy mértékben romlani, ő is csak a halála előtti hetekben tudta meg, milyen súlyossá vált a betegsége. Végül a rákkal való rövid küzdelem után, 69 évesen hunyt el.


Forrás: Az Egy rém rendes család Kellyjét 2007-ben, egy sorozat forgatása alatt diagnosztizálták mellrákkal. Heteken át dolgozott közvetlenül a műtéte után, anélkül, hogy beszélt volna a betegségéről. Később a színésznő a masztektómia, vagyis a mellek műtéti eltávolítása mellett döntött, mert nem akarná megkockáztatni, hogy újra megbetegedjen.
Forrás: A színész 2016-ban, egy talk showban törte meg a csendet betegségével kapcsolatban. 2014-ben prosztatarákkal diagnosztizálták. A betegséget időben észlelték, de ennek ellenére is elkerülhetetlen volt az operáció. Stiller szeretné felhívni rá a figyelmet, hogy mennyire fontos a rendszeres rákszűrés, aminek ő is köszönheti az életét.
Forrás: A kanadai színésznő az Így jártam anyátokkal harmadik évadát forgatta, amikor kiderült: petefészekrákja van. Úgy döntött, hogy titokban tartja betegségét és folytatja a sorozatot. Két év alatt több műtéten is átesett, mire sikerült minden tumort eltávolítani. Gyógyulása óta nyíltan beszél betegségéről és szeretné felhívni a figyelmet a rákszűrés fontosságáról.
Forrás: 2016 januárjában sokkolóan érte az embereket a hír, hogy David Bowie elhunyt. Hivatalos facebook oldalán azt írták, hogy Bowie 18 hónap után veszítette el a küzdelmet a rákkal szemben. A rajongók és a média ekkor értesült először betegségéről. Pár nappal a halála előtt megjelent utolsó dala a Lazurus, amit sokan a szöveg és a klip miatt búcsúzásként értelmeznek.
Forrás: Az Oscar, Golden Globe és Emmy díjas színésznő 2003-ban kezdte küzdelmét a rák ellen, amikor kiderült: petefészek-daganata van. A színésznő műtéte után rögtön folytatta munkáját, miközben kemoterápiában is részesült. Akkor senkinek nem beszélt a betegségéről. 2012-ben mellrákkal diagnosztizálták, ő is a melleltávolító operáció mellett döntött. Bates mostanra tünetmentes és nyíltan beszél betegségéről, aktív tagja és támogatója az amerikai Stand Up To Cancer szervezetnek, ami a rák ellen küzd.