Galéria

10 egyszerű szagsemlegesítő trükk az egész lakás frissen tartásához

Forrás: A gyufaszál trükk mellett, használhatunk illóolajat is. Annyi a teendőnk, hogy csepegtessünk 5-10 cseppet a papírhenger belsejébe a kiválasztott illatból. Ha már nem erős az illata érdemes megismételni.
Forrás: A dohos szagok ellen tehetünk a szobák különböző sarkaiba fenyőolajjal átitatott kendőt, aminek hatása akár hónapokig is kitarthat.
Forrás: Bebüdösödött szekrények szagsemlegesítésére használhatunk egy kis tálban elhelyezett kávézaccot vagy frissen őrölt kávét. Hűtőszekrényeknél például igazán jól jön ez a trükk.
Forrás: Tegyél porszívódba a kedvenc parfümöddel átitatott vattapamacsot, így amikor porszívózol a szétáradó illattal két legyet üthetsz egy csapásra.
Forrás: Ha a szőnyegek, kisebb kárpitozott bútorok esetleg ruhák átvettek volna valami kellemetlen szagot, csak vidd be a fürdőbe, eressz egy kád forró vizet és önts bele egy pohár ecetet! Hagyd egy órán át állni őket, hogy kiszellőzzenek.
Forrás: Az is jó trükk, ha felteszünk egy nagy fazék vizet forrni és beledobunk pár szem fahéjat, így illatosan tarthatjuk a lakást. Ha nem szereted a fahéjat, használhatsz citromot is helyette.
Forrás: A só alkalmas az égésszag, vagy a frissen festett fal szagának semlegesítésére. Készíthetünk sóoldatot, amit elhelyezhetünk a szoba különböző pontjain. De beszórhatjuk vele a kifutott ételt vagy italt is a főzőlapon, hogy megakadályozzuk a füst képződését és ezzel az égett szag terjedését.
Forrás: A szemetesvödör is tud kellemetlen szagot árasztani, ezért rendszeresen mossuk ki szódabikarbónába mártott, nedves szivaccsal, megelőzésként pedig szórhatunk az aljába egy kis adag port is.
Forrás: A szódabikarbóna akkor is segít, ha a lábbelik nem éppen legillatosabbak és még a tárolószekrény is átveszi a szúró aromájukat. Szórjunk jó sokat a cipők belsejébe, másnap reggel pedig csak ki kell rázni és elbúcsúzhatunk a kellemetlen szagoktól.