Galéria

A 40 év feletti sportolók leggyakoribb sérülései

Forrás:

Különösen a hát alsó részének fájdalmára panaszkodnak sokan, aminek egyik oka lehet az ülőmunka és a mozgásszegény életmód. Sokan pedig nem figyelnek a háttartásra olyan népszerű gyakorlatok elvégzése közben, mint a fekvőtámasz, vagy a merevlábas felhúzás. Ebben az esetben fontos, hogy kezelésbe vedd a stabilizáló izmokat, a törzsizmokat és a farizmokat is, hogy a gerinced és hátad biztonságban maradjon.

 


Forrás:

A leggyakrabban azoknál fordulnak elő, akik az addigi mozgásszegény életmódjukat szeretnék egészségesebbre cserélni, és közben intenzív edzésekkel fogyni. Érdemes ebben az esetben különös figyelmet szentelni a fokozatosságnak és az erősítésnek. Ha pedig szükséges, akkor a térded is igénybe vevő gyakorlatok, például a guggolás, kitörés helyett másokat beiktatni.

 


Forrás:

A váll a test legmobilisabb ízülete, ez mozog a legszabadabban. Azonban ennek hatására a stabilitása nem éppen erős. Az ízületi gyulladás, szakadás gyakran jelentkezik a 40 év feletti sportolóktál, mert a folyamatos edzésmunka megterhelheti az ízületet. A nehéz súlyokkal végzett gyakorlatok helyett érdemes inkább saját testsúlyos gyakorlatokra váltani - az ortopéd orvosok maguk is gyakran viccelődnek azzal, hogy ezek az edzéstervek felelősek azért, hogy annyi munkájuk van.

 


Forrás:

Ha hetente egyszer űzöl valamilyen labdajátékot, nagy eséllyel gond lesz a combhajlítóddal. Megelőzésre mindenképp a nyújtás és erősítés a legjobb módszerek! 

 


Forrás:

Ha sokat állsz a munkád miatt, vagy gyakran futsz és nem erősíted meg a talpizmaidat, könnyen kialakulhat ez az igencsak kellemetlen probléma. Érdemes a vádlid és a sarkad erősítésére kicsit jobban odafigyelni, de itt és itt további tippeket találsz megelőzésre és kezelésre is.