Galéria

Ezekre figyelj, ha szállást foglalsz

Forrás: Ha egy jó nevű hotelben szállsz meg, biztos, hogy a tulajdonosok nagy figyelmet fordítottak a profi fotók elkészítésére, és minden részletet meg is mutatnak. Azonban ha azt látod, hogy a képek a szobának csak egy-egy kisebb szegletét mutatják, esetleg láthatóan túl vannak photoshoppolva, filterezve, az arra utal, hogy valamit rejtegetni próbálnak.
Forrás: Szintén nem mindegy, hogy milyen lencsével készültek a képek. A halszem optika ugyanis egy igazán menő dolog, azonban ha a hotelszobák ezzel vannak fotózva, valószínűleg csak tágasabbnak szeretnék mutatni őket, mert a valóságban túl picik.
Forrás: Ha egy szállásnak az ára túl szép, hogy igaz legyen, akkor abban valamilyen buktató van. Ezt saját tapasztalattal is alátámaszthatom: néhány éve Rómába 25 ezer forintért vettem retúr repjegyet és szállást két éjszakára. Ellenőriztem a hotel értékeléseit, a fotókat, és mindennel elégedett voltam. Majd amikor megérkeztünk, szembesültünk azzal, hogy a mi szállásunk nem is a hotel épületében van, hanem egy mögötte lévő kis utcában, ahol egy társasház szerű épületben megvettek egy-két pici szobát. Mondanom sem kell, messze nem volt olyan szép, mint a többi, a takarítást sem vitték túlzásba az érkezésünk előtt, és még a wifiért is több ezer forintot kértek el naponta. Úgyhogy hacsak nem last minute akció miatt szuper az ár, inkább ne dőlj be az ígéreteknek!
Forrás: Tudtad, hogy a neten már lecsekkolhatod, hogy az adott hotelben volt-e probléma ágyi poloskák miatt? Ez egy olyan "apró részlet", amit persze nem fognak reklámozni a weboldalon, de eltitkolni sem tudják. A https://registry.bedbugs.net/ oldalon bármelyik ország hoteljére rá tudsz keresni, és rögtön látni fogod, az elmúlt években volt-e problémájuk ágyi poloskák miatt!
Forrás: Nem igazán van olyan szállás, ahol ne születne egy-két negatív értékelés, úgyhogy ez még ne riasszon el. Félreértések mindig lesznek; ami sokkal fontosabb, az az, hogy maga a tulaj vagy a menedzsment hogyan kezeli ezeket. Ha azt látod, hogy a negatív kritikára dühösen válaszolnak, kötekedni kezdenek a vendéggel, és nem a megoldást keresik, jobb, ha más helyet keresel. Valószínűleg ha lenne problémád, szintén így reagálnának élőben is.
Forrás: Nem csak maga a pozitív értékelés számít sokat, hanem az is, hogy mikor adták le azt. Ha ugyanis a legutóbbi elismerő vélemények évekkel vagy hónapokkal ezelőttről származnak, az arra utalhat, hogy sok minden megváltozott az utóbbi időben, és azóta nem igazán kaptak pozitív értékeléseket.