Galéria

Színészek elképesztő átalakulása

Forrás:

Roman Polanski A zongorista című drámája az egyik legnagyszerűbb film, ami a holokauszt témáját dolgozza fel. A főszerepet játszó Adrien Brody kiköltözött a lakásából, eladta a kocsiját, megszabadult a telefonjától és Európába utazott, hogy jobban megértse azt a nyomorúságot, amiben a karaktere élt. Szigorú diétát tartott és 13 kilót fogyott alig két hónap alatt. Zongoraleckéket vett, a tetejébe pedig gyakorolta a helyi dialektust, hogy még élethűbben adja át a zsidó zongorista karakterét.

 

 


Forrás:

Aki látta a Fekete Hattyút, tudja, hogy a filmben Natalie Portman alakítása lenyűgöző. A színésznő egy éven át tanult a balettáncos Mary Helen Bowers alatt, heti hat napot edzett. Szigorú diétát követett, 9 kilót fogyott a szerep kedvéért.  

 

 


Forrás:

Heath Ledger Jokere mindig emlékezetes marad. A színész egy hónapra bezárta magát egy hotelszobába, hogy jobban megértse Joker őrületét. Naplót is vezetett, amibe leírta a karakterrel kapcsolatos gondolatait és sokáig tökéletesítette Joker őrült nevetését. Sokan azt gondolják, hogy sötét szerep is közrejátszott Ledger tragikus halálában.

 

 

 

 

 

 


Forrás:

1990-ben Daniel Day-Lewis Oscar-díjat kapott A bal lábam című filmben nyújtott alakításáért. A színész a mozgássérült Christy Brownt játszotta. Daniel a film forgatása alatt még a szünetekben sem állt fel a karaktere kerekesszékéből, úgy érezte, hogy így sokkal jobban átérzi milyen lehet kerekesszékesként élni.

 

 

 

 


Forrás:

Marylin Monroe-t eljátszani nem egyszerű feladat, Michelle Williamsnek muszáj volt mindent beladnia az Egy hét Marylinnel című film forgatásán. A színésznő egy övvel kötötte össze a térdeit, hogy le tudja utánozni Monroe híres járását.

 


Forrás:

Tom Cruise a Mission Impossible-filmek sztárjaként tényleg lehetetlen dolgokat vitt véghez a filmvásznon. A színésznek rengeteget kellett edzenie, hogy megfeleljen a titkosügynök szerepére. A legextrémebb a Titkos Nemzet forgatása lehetett, Tom Cruisenak 6 percen keresztül kellett a víz alatt maradnia. A színész hónapokig gyakorolta a merülést és növelte a tüdőkapacitását, így végül sikerült felvenni az emlékezetes jelenetet.

 

 


Forrás:

Az Én, Tonya című filmben Margot Robbie alakítja a címszereplő jégtáncosnőt, Tonyát. A színésznő szerette volna átélni, milyen a profi jégtáncosok élete, ezért öt hónapon keresztül megállás nélkül gyakorolt. Minden nap órákon át edzett és videókat nézett a karakteréről.