Galéria

5+1 apróság, amivel erősen tarthatod az immunrendszeredet

Forrás:


Nem titok, hogy minden zöldség és gyümölcs jótékony hatással van az egészségünkre. A szakemberek úgy vélik, hogy aki igazán jót akar magának az színesen étkezik minden nap. Lehetőleg minél több narancs, vörös, kék, valamint sárga zöldséget, gyümölcsöt érdemes fogyasztani az antioxidánsok miatt.

 


Forrás:

Kétségtelen, hogy a szervezetünknek napi szinten szüksége van a megfelelő mennyiségű folyadékra. Aki dehidratált, annak bizony (egyéb panaszok mellett) az immunrendszere is kárát látja.

Tipp: Ha elfelejtesz napközben inni, akkor ajánljuk az Igyál vizet! - Víz ivás emlékeztető és napló applikációt!


Forrás:

Már egészen kicsi gyerekként megtanuljuk, hogy a kézmosás milyen fontos, mégis sokszor tapasztalni azt, hogy nem mindenki iktatja be ezt az igen fontos cselekvést a mindennapjaiba.

Érdekesség: A Journal of Environmental Health egy korábbi tanulmányában 4000 embert figyelt meg, és kiderült, 95%-uk nem mossa meg a kezét fürdőszobai használat után.


Forrás:

A fehérje számos okból nélkülözhetetlen tápanyag. A Food & Function egy korábbi tanulmánya kimutatta, hogy a jó minőségű fehérjék elengedhetetlenek az optimális egészséghez. Ugyanis, ha a fehérjebevitel nem megfelelő, akkor azt ronthatja a szervezet védekező képességét.


Forrás:

A megfelelő mennyiségű és minőségi alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy jól működjön az ember immunrendszere. A Journal of Experimental Medicine egy korábbi tanulmánya szerint a pihentető éjszakai alvás fokozza a testben a T-sejtek termelődését, ami fontos szerepet játszik a baktériumok és vírusok felismerésében és elpusztításában. A legjobb az, ha kialakítasz magadnak egy stabil rendszer, pl. minden este 10-kor lefekszel.
Tipp: Aki biztosra akar menni, az letölti a Sleep Cycle applikációt, ami monitorozza is az alvást.


Forrás:

Amikor úgy érzed, hogy nem tettél eleget az immunrendszered erősítésért, és közel a baj, akkor jön igazán jól a csodarecept: Egy kisebb darab gyömbért reszelj le, facsard ki egy citrom levét, majd dobd őket 2 dl langyos vízbe és húzd le! A magas C-vitamin tartalmú citrom és a gyömbér együttese kiváló antibakteriális hatású finomság.