Galéria

Kutyafajták, amiket nem jó ötlet lakásban tartani

Forrás: A csau csau egy gyönyörű kutya, ráadásul a legidősebb fajták közé sorolják. Jellemzője, hogy sötét színű nyelve van, hatalmas bundája, és rendkívül domináns. A gazdájával szemben sokszor alázatos, de az idegenekkel elég bizalmatlan, és annyira védi a saját területét, hogy hajlamos lehet az agresszívebb viselkedésre is. Ez azért is problémás, mert ha gyakran járnak a lakásodba barátok, ismerősök, a kutyád nem fogja elfogadni őket, ráadásul más kutyusokkal sem igazán jön ki.
Forrás: Ez a fajta eredetileg munkakutya volt, ezért a génjeibe van kódolva, hogy állandóan csinálni akar valamit. Ha lakásban próbálod tartani, sajnos többször is találkozhatsz azzal a problémával, hogy tönkreteszi a bútorokat vagy rendetlenséget csinál, mert így próbálja levezetni a benne lévő rengeteg energiát. A gyerekeket nagyon szereti, és nem sokáig érzi jól magát egyedül, ezért folyamatosan szüksége van más emberekre, vagy akár állatokra, hogy ne váljon magányossá. Azt viszont jó, ha tudod, hogy a szibériai husky nagyon szeret szökdécselni, ezért csak erős kerítésekkel rendelkező udvarokba ajánlják.
Forrás: A fekete pöttyeiről híressé vált kutyáról kevesen tudják, hogy hallási problémákkal küzd, ami sajnos a többségüknél valamilyen formában előbb-utóbb jelentkezik. Emiatt általában nehezebb őket tanítani, parancsokat kiadni, hiszen nem mindig értik meg, és ez félreértésekhez vezet. A lakásban azért nem igazán érdemes egy dalmatát tartani, mert ez a fajta rendkívül energikus, igényli a szabad levegőt, a futkározást, és ha ebből napi szinten csak néhányszor kap, akkor azt a négy falon belül fogja majd levezetni.
Forrás: Az agárok messze híresek sportos fizikumukról, hiszen már nagyon régóta képezik ki őket különböző versenyekre. Noha ez a fajta ideális házi kedvenc lehet bárkinek, egy dolgot fontos tudnod: mivel nem szeretnek lassan battyogni, biztos, hogy minden sétánál futni indulnak, és ha nem bírod tartani vele a tempót, az egy idő után fárasztó lehet. Ez a fajta szeret a lakásban lenni a gazdájával, de nem állandóan, így az a legideálisabb felállás számára, ha kint és bent egyaránt kedvére lehet. Ami fontos, hogy igazi szabadulóművészek, azaz hacsak nem elég magas a kerítésed, gond nélkül át fogja ugrani.
Forrás: Ez a fajtát korábban őrkutyaként is használták, és ez a védelmező magatartás mai napig megtalálható benne. Hacsak kiskorától kezdve nincs kitéve más állatok és emberek társaságának, megfelelő szocializálásnak, felnőtt korára nem fogadja el őket. Ebből kifolyólag nem ők a legnyugisabb kutyák, akik jól viselnék a látogatókat és a zárt tereket.
Forrás: A világ legokosabb kutyái közé tartozik a német juhász, izgalmas, ráadásul szórakoztató egyéniség, ezért nem csoda, hogy a népszerűségi listák élén szerepel. Azonban lakásba nem igazán ideális választás, tekintve, hogy nagyon aktív kutyafajtáról van szó, akinek mindig csinálnia kell valamit, hogy boldog legyen. Ha egyedül marad a négy fal között, biztos, hogy magába fordul. Ezért is javasolják, hogy jobb, ha van egy nagy udvara, ahol kedvére futkározhat, és figyelheti, mi történik az utcán.