Galéria

Alapfelszerelés síeléshez

Forrás:

Bár lehet, hogy a kék pálya nem tűnik veszélyesnek, mégis jobb, ha sisakban siklasz, mert a sisak a fejsérülések 30-50 százalékától is képes megvédeni. A POC Fornix sisak tökéletes, ráadásul csak 420 gramm, így nem is nehéz.

 


Forrás:

Nagyon fontos, hogy olyat válassz, amiben tényleg nem fázik a kezed, mert a fagyás nem játék! A mínuszokban és a nulla fok közeli hőmérsékletben pedig nem kell sok ahhoz, hogy megmerevedjenek az ujjaid és alig tudd megfogni a botokat. A Ziener kesztyűje pontosan ilyen, ráadásul a magas szárának köszönhetően a hó sem jut be a kezeidhez.

 

 


Forrás:

A legfontosabb, hogy vízálló legyen! Kezdőként érdemes arra figyelned, hogy kényelmes legyen benne a mozgás, ne korlátozzon. A legjobb, ha béleltet választasz, mert így biztos, hogy nem fogsz fázni. Ez a Columbia azért is szuper, mert rikító színének köszönhetően könnyen észrevesznek majd benne.

 


Forrás:

Szintén arra a két dologra kell figyelned, mint a nadrág kiválasztásánál: hogy vízálló és kényelmes legyen. Az is jusson eszedbe, hogy még aláveszel majd egy felsőt és egy pulóvert, amiknek bőven el kell férniük alatta. A legjobb, ha vannak rajta kicipzárazható szellőzőnyílások is, amiket ki tudsz nyitni, ha meleged van. Ezen kívül a legtöbb dzseki rendelkezik kapucnival, csuklóvédővel, belső zsebekkel és a derékrésznél található hófogóval is, mely meggátolja, hogy a hó bejusson a kabátod alá. Ez a Fundango kabát pontosan ilyen.

 


Forrás:

A minőségi zokni is nagyon fontos, ahogy az is lényeges, hogy hosszabb legyen a megszokottnál, hogy ne fázzon a lábad. Ez a Barts zokni gyapjút is tartalmaz, így melegen tart, ráadásul kompressziós zónákkal is el van látva, így enyhíti a síelés közben jelentkező megterhelést is.

 


Forrás:

A gyapjú is megfelelő lehet, a súlyára viszont figyelj oda, hiszen ha a többi ruhád nehéz, a mozgás sem megy majd olyan könnyen. A képen látható O’Neill pulóver pontosan ilyen.  


Forrás:

Fontos, hogy szintetikus anyagból készüljön a nadrág és a felső is, mely képes elvezetni a nedvességet. A képen látható Helly Hansen gatya és Columbia felső például tökéletesek lehetnek.