Galéria

A világ leghíresebb emberei, bizony élnek-halnak a macskákért

Forrás:

 

Lennon világ életében rajongott a macskákért, ugyanis már gyerekkorában is volt egy, akinek az Elvis Presley nevet adta. Miután megalakult a Beatles, zenész éveik második felében volt egy közös Jesus nevű cicájuk is. Lennon, Freddie Mercuryhoz hasonlóan nem vásárolt, hanem mentett cicákat. Szám szerint kettőt, akik a Major és Minor nevet kapták, majd Yokoval is örökbe fogadtak egy fekete és egy fehér macskát.


Forrás: Kurt Cobain neve egyet jelent a grunge-al. A 90-es évek egy legnagyobb korszakalkotó zenésze lett a Nirvana énekeseként. Tragikus halálára azóta sem sikerült pontos magyarázatot találni, de az biztos, hogy életében a kislányán és a zenén kívül a macskákat szerette a legjobban. Magát is többször hasonlította hozzájuk, ugyanis a kutya akkor jön, amikor hívják, míg a macska akkor amikor akar. Akárcsak ő volt...
Forrás:

A Queen egykori, de mai napig legendás énekese megőrült a macskákért. Talán nála nagyobb macskarajongó embert nem is ismert a világ. Aki nagy Queen imádó az jól tudja, hogy a Mr. Bad Guy albumot és a Delilah című számot is macskáinak készítette. Első két macskáját Tomnak és Jerrynek nevezte el a rajzfilm után, de a leghíresebb kedvence mind közül Delilah volt. Egész élete során több száz cicát tartott otthonában, akikkel úgy bánt mintha a saját gyermekei lennének. Egyszer egy interjúban elmondta, hogy a macskáinál senki sem érti meg őt jobban. Mielőtt 1991-ben meghalt AIDS-ben gondoskodott róla, hogy minden macsekja a legjobb gazdihoz kerüljön. Amúgy halálakor vele volt Romeo, Goliath, Delilah, Oscar és Miko kedvence.


Forrás: A színész azon emberek közé tartozik, aki a színészeten kívül is sok mindenben 1000%-ot nyújtott. Többek között saját dokumentumfilm sorozatot készített, amelyben a hittel, Istennel, a világot érintő problémákkal és magával a gonoszság miértjével is foglalkozott. Ám, ezen felül sokat jótékonykodik, főleg az állatok javára. De állítása szerint a macskáknál nincs szórakoztatóbb élőlény a Földön.
Forrás: Ki hitte volna, hogy a világhírű énekesnő nem a kutyások, hanem a macskások táborát erősíti. Annyira szereti kedvenceit, hogy minden egyes turnéja után kizárólag őket tűri meg maga mellett, ha egy nagyobb pihenésre vágyik. Sőt, olykor még magával is viszi őket egy-egy kisebb útjára.
Forrás: Az egykori énekes mindig is imádta az állatokat. Főleg a macskákat, mert nagyon intelligensnek tartotta őket. Azt állította, hogy ők az egyetlen élőlények a Földünkön, akik egyszerre képesek az emberek adta kényelemben és a vadvilágban is megélni.