Galéria

Íme, az idei Oscar-gála környezettudatos ételfogyasztásra ösztönző menüje

Forrás: Pár éve óriási összefogás indult útjára annak érdekében, hogy minél több helyen szorítsák vissza a műanyagból készült termékeket. Már olyan szintű fenyegetettséget kezdett jelenteni az élővilágra, hogy erre nemcsak a világ nagyhatalmai, hanem a legnevesebb események is felfigyeltek. Éppen ezért, idén az Oscar-gála, szó szerint tiltólistára tette a pet palackokat és mindent, ami műanyagból készül.
Forrás:

Hétfőn a díjátadót szervező amerikai filmakadémia hivatalosan is bejelentette, hogy vegán ételek fognak a vendégek asztalán sorakozni. Ezzel elsősorban arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a húsfogyasztás mellőzésével az élővilág megóvását segíthetjük.


Forrás: Aki óriási Oscar-rajongónak tartja magát, nagyon jól tudja, hogy a vörös szőnyeges esemény előtt az Oscar-jelöltek tiszteletére külön ebédet adnak, ahol szintén nem kivételeznek a húsimádókkal. Csak és kizárólag növényi alapú menüsorral várják a jelölteket, amelynek talán Joaquin Phoenix örül a legjobban DiCaprio mellett, hiszen ők ketten a legismertebb vegán pártiak.
Forrás:

Az Oscar meghívottjai örülhetnek, hiszen a Piper-Heidsieck egy limitált különkiadással készül a nem mindennapi eseményre, amelynek címkéje a francia champagne-ház és Amerika húszas éveit idézi. Akkoriban - vagyis a 20-as években - ugyanis alkoholtilalom volt, amelynek 100. évfordulója adta az ihletett.


Forrás:

A díjátadót követő kormányzói bál menüje azonban csak 70 százalékban lesz vegán, így olyan klasszikusok is asztalra kerülnek, mint a füstölt lazac és a kaviár.

A desszerteket viszont vaj és tojás helyett sok mandula és kókusztej felhasználásával fogják elkészíteni. Bár a menüről sok információt még nem árultak el, az biztos, hogy sós karamellás brownie-keksz, lila jamgyökér- és kókuszkrémtorta, valamint étcsokis és juzus ravioli is szerepel majd a palettán, amely mind-mind 100%-osan növényi alapú lesz.

 


Forrás:

A 92. Oscar-díjátadó ceremóniát február 9-én rendezik meg Los Angelesben, amelynek egyik legnagyobb fénypontja, már ami az ételeket illeti, az az ötezer darab 24 karátos arannyal bevont csokoládé Oscar-szobrocska, amely ezúttal szintén vegetáriánus alapanyagokból készült juzus és epres ízesítéssel. HAMMMMMMM!!!!