Galéria

5 szobanövény, ami csodálatos hatással van az egészségedre

Forrás: A szobai futóka, vagy más néven hegyescsúcsú futóka remek légtisztító hatással rendelkezik. Képes megtisztítani ugyanis a szoba levegőjét a triklórtól, ami leginkább ragasztóból, festékből vagy a mosószerből jut bele a levegőbe. Ráadásul igazi túlélő, és a mostohább körülményeket is jól viseli!
Forrás:

A jázmin virágban olyan különleges összetevők találhatók meg, amelyek illatukkal bizonyítottan képesek csillapítani a szorongást, javítják a hangulatingadozásokat, sőt, ha a hálószobádba teszed, még az alvásod minőségére is pozitívan hat, és megnöveli a libidót is. Nem véletlenül javasolják, hogy minden este érdemes jázmin teát fogyasztani, ha relaxálni szeretnél!


Forrás: A zöldike az egyik legjobb választás, ha tiszta levegőt szeretnénk az otthonunkban. Ez a növény ugyanis a NASA felmérése alapján képes megtisztítani a levegőt a formaldehidtől, a szén-dioxidtól és egyéb káros anyagoktól is, amelyeket papírzacskóval, szalvétával, szintetikus anyagokkal juttatsz be a szobád levegőjébe. Ráadásul nagy előnye, hogy nem igényel túl sok figyelmet, ezért azoknak is jó választás, akik nem igazán értenek a virágokhoz.
Forrás: A rozmaring nem csak fűszernövényként, ételek hozzávalójaként állja meg a helyét! Illata erőteljes és könnyen felismerhető, azt viszont talán kevesen tudják, hogy ez belélegezve óriási mértékben javítja a koncentrációs készségünket és memóriánkat. Sőt, ha felhasználod a főzésnél, elfogyasztva erősíti az immunrendszert és javítja a vérkeringést is.
Forrás: A NASA egyik felmérése során a gerberát nevezte a legszuperebb növénynek, tekintve, hogy hatékonyan megtisztítja a beltéri levegőt a benzoltól. Ez az autók kipufogógázaiból, égetésből, dohányfüstből és benzinből kerül a levegőbe, de gőze a ragasztókból, bútorviaszokból és festékekből is kipárologhat. Ez egy rendkívül káros anyag, ami miatt mindenkinek be kellene szereznie egy gerberát a hálószobába; már csak azért is, mert pozitív hatással van az álmatlanságra és javítja az alvási apnoét is.