Galéria

A 6 leghűségesebb kutyafajta

Forrás: Az Akita híres függetlenségéről, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne rendkívül hűséges típus. Sőt, a listánkon ez a kutya rögtön ott van az első ötben, hiszen a gazdájukkal szemben rendkívül ragaszkodóak és tisztelettudóak. Nem véletlen, hogy Hachiko (a kutya, aki haláláig várta gazdáját a vasútállomáson) is egy Akita volt!
Forrás: A világ egyik legnépszerűbb kutyafajtája nem csak békés természete és hatalmas intelligenciája miatt felkapott. Hiszen amellett, hogy barátságos és a gyermekekkel is megtalálja a közös nevezőt, a gazdájához mérhetetlenül hűséges marad.
Forrás: A legokosabb, legbátrabb kutyák között tartják számon ezt a fajtát, aki ráadásul a leghűségesebbek között is jelen van. Nem véletlen, hogy a rendőrségnél, katonaságnál egyaránt megbíznak bennük, és a legkomolyabb melókat is rájuk merik bízni.
Forrás: Nem csak megbízhatóak, de barátságosak, kíváncsiak, és nagyon játékosak a beagle kutyusok. Egyáltalán nem jellemző rájuk az agresszió, sőt, valójában kimondottan ragaszkodóak és hűségesek a családjukkal szemben.
Forrás: Lassie-t mindannyian ismerjük és szeretjük, a film pedig jól bemutatta, hogy mennyire hűséges fajtáról van szó. Ez a valóságban is így van: intelligens, ragaszkodó típus, akik bár szeretik a szabadságot, mégis igénylik a gazdájuk társaságát.
Forrás: Sokan félreismerik ezt a kutyafajtát, pedig egy igazán játékos, gyerekbarát típusról van szó. A Boxerek egyébként rendkívül türelmesek, ráadásul a gazdáikkal szemben tisztelettudók, és nagyon hűségesek is.