Galéria

Ez történik, ha nem eszel feldolgozott élelmiszereket

Forrás:

Ha rengeteg feldolgozott élelmiszert fogyasztottál, ingerlékenyebb, fáradékonyabb is lehetsz, amikor kiiktatod őket az étrendedből. A koffeines italok fogyasztásának elhagyása például fejfájást okozhat, de ugyanez a helyzet a cukorral is. A tünetek viszont nem tartanak sokáig, és rövid időn belül átáll a szervezet a megváltozott étrendre.


Forrás:

Nem egy nap alatt fogod megutálni a kedvenc édességedet, de idővel kevésbé kívánod a korábban szeretett nasikat. Ha például kevesebb cukrot és sót fogyasztasz, elkezd átformálódni az ízlésed és ha később megkóstolsz mondjuk valamilyen csipszet, annak ízét sokkal intenzívebbnek érezheted. Az ízlelőbimbóknak 10-15 napra van szükségük ahhoz, hogy regenerálódjanak és megszokják az új ételeket.


Forrás:

A gyomrodnak és a beleidnek is meg kell szokniuk a változást. Ha korábban kevesebb rostot fogyasztottál, az első néhány hétben felpuffadhatsz és a székleted állaga is megváltozhat. Később viszont ismét normalizálódik a helyzet.


Forrás:

Mivel alapvetően kevesebb cukrot viszel be az új étrenddel, biztosan látni fogod a mérlegen, hogy kisebb számot mutat. 


Forrás:

Észre fogod venni, hogy az egészségesebb ételek fogyasztása az életed mennyi területére kihat. Jobban fogsz aludni, a hangulatod is javul, a koncentráció sem okoz problémát és energikusabbá válhatsz.