Galéria

Sztárok megdöbbentő házassági szerződései

Forrás: Beyoncé és Jay-Z házasságuk kezdetén aláírtak egy szerződést, ami kimondottan előnyös volt az énekesnő számára. A papír szerint ugyanis egy esetleges válás során Beyoncé gyermekenként 5 millió dollárt kapna, sőt, ha a házasság két éven belül véget ért volna, 10 millió dollárral is gazdagodott volna (erre persze nem került sor, hiszen 11 éve házasok). Ezen kívül minden együtt töltött évért is járna neki egy millió (legalábbis 15 évig), abban pedig egyetértettek, hogy a gyerekek felügyeleti joga ugyanannyira megilletné mindkettejüket. Azóta állítólag változtattak ezt-azt a szerződésen, de ennek részleteiről már nem számoltak be.
Forrás: Nicole Kidman és férje, Keith Urban is kötöttek egy érdekes szerződést. E szerint a zenész minden együtt töltött évért kap feleségétől 600.000 dollárt, amennyiben józan marad (korábban ugyanis komoly függőséggel küzdött). Erről valószínűleg az tehet, hogy 2006 júniusában egybekeltek, majd októberben a férfinek elvonóra kellett mennie, szenvedélybetegsége ugyanis eluralkodott rajta. Ezt követően jött a szerződés ötlete, ami 12 éve jól működik, hiszen Keith azóta valóban józan maradt!
Forrás:

Bár hivatalosan nem írták alá a szerződést, elég meglepő részleteket sorakoztattak fel anno Jennifer Lopezék. A szerződésük szerint Ben Afflecknek járt volna 5 millió csak azért, mert feleségül veszi J.Lo-t, aki pedig ragaszkodott egy bekezdéshez egy esetleges megcsalás esetén. Ez azt jelentette volna, hogy ha férje félrelép, automatikusan megkapta volna Ben teljes vagyonának felét. Erre Ben Affleck beleírta a szerződésbe azt is, hogy hetente minimum négyszer muszáj szexelniük; végül aztán egyikük sem írta alá a szerződést.

Vajon soron következő házasságuk előtt is kötnek egy szerződést?


Forrás: Justin Timberlake és Jessica Biel házassága tökéletesnek tűnt egészen néhány héttel ezelőttig, amikor a színészt rajtakapták filmes partnerével, némileg félreérthető helyzetben. Ekkor röppentek fel a hírek arról, hogy egyébként a sztárpárnak van egy szigorú házassági szerződése, amit még esküvőjük előtt írtak, miután Justinról több fotó is készült más nők társaságban. Ebben a dokumentumban kitértek arra, hogy ha Justin valaha is félrelépne, Jessica Bielt 500.000 dollár illetné meg. A színész állítása szerint egyébként nem történt semmi közte és kolléganője között, amiről aztán online is tett közzé posztot, és felesége láthatólag meg is bocsátott neki.
Forrás: Nem meglepő, hogy Tom Cruise és Katie Holmes házasságát megelőzően egy szerződés megkötésére is sor került. E szerint egy válás esetén minden együtt töltött évért 3 millió dollár járt volna a színésznőnek, ám amikor sor került a bírósági tárgyalásra, ő visszautasította az összeget, és csak annyit kért, hogy hadd kaphassa meg kislányuk felügyeleti jogát. Ez végül így is történt.
Forrás: Michael Douglas-szel való házasságuk előtt a színésznő ragaszkodott egy szerződéshez, ami az ő érdekeit képviselte volna. E szerint minden együtt töltött évükért járt volna neki 5 millió dollár egy válás során, amit végül férje másfél millióra alkudott le. Sőt, a színésznőnek ugyancsak járna 5 millió dollár abban az esetben, ha Michael hűtlen lenne hozzá, míg a férfi kérvényezte egy másik bekezdés megírását, ami megtiltja Catherine-nek azt, hogy magánéletükről beszéljen a nyilvánosság előtt.
Forrás: A színésznő 1 milliárdos vagyonát látva érthető, hogy a boldogító igen előtt egy házassági szerződés megírása mellett döntött. Férje pedig nem bánta! A papírok szerint az esküvő után rögtön járt a férfinek 500.000 dollár, majd minden év végén kap 200.000 dollárt, amennyiben benne marad házasságukban. Sőt, ötödik évfordulójukra 500.000 dollár, tizedikre pedig 1 millió jár neki. Nem semmi szerződés, de tény, hogy nem ez a legfurcsább, amihez Jessica Simpsonnak köze volt.

Még előző férje akarta aláíratni vele azt a szerződést, hogy amennyiben a színésznő súlya 61 kiló fölé megy, minden kilóért 500.000 dollárt kellett volna adnia férjének. Persze erre ő nemet mondott, de talán érthető is, hogy miért...
Forrás: Khloe Kardashian és Lamar Odom házassága nem volt hosszú életű, de a házassági szerződésük elég kedvező volt - legalábbis Khloe számára. E szerint a válást követően exférjétől minden együtt töltött évért kapnia kellett 500.000 dollárt (ez három év volt), valamint egy bizonyos összeget minden hónapban, ami 25.000 dollárt jelentett, majd még 5000 dollárt vásárlásra, és 1000-et szépségápolásra. Arról nem is beszélve, hogy a szerződés szerint Khloe kapta 4 millió dolláros házukat, új autót minden alkalommal, amikor a lízingje lejár, és első soros jegyeket a Lakers meccsekre az egész családjának.
Forrás: Noha valószínűleg a pénzügyekkel kapcsolatban is szerepelnek megállapodások házassági szerződésükben, a Facebook alapítójának és feleségének papírjában egészen más dolgok is helyet kaptak. Például az, hogy Mark Zuckerbergnek minden héten egyszer el kell vinnie feleségét randizni, és hetente 100 percet kötelező vele töltenie az irodán és a lakásukon (na meg szigorúan a Facebookon) kívül.
Forrás: A színésznő már hét váláson volt túl, amikor Larryvel úgy döntöttek, hogy egybekelnek. Persze érthető, hogy ezen a ponton ő már ragaszkodott a házassági szerződéshez, de nem is igazán vagyonát védte, hanem férjét akarta maga mellett tartani. A dokumentum szerint az 5. évfordulójukon a férfit 1 millió dollár illette meg, amennyiben együtt maradnak addig; a helyzet iróniája, hogy az összeg átvétele után egy évvel Larry be is adta a válási papírokat.