Galéria

Nagyobb az esélyed a boldogságra, ha ezek a dolgok ott vannak az otthonodban

Forrás:

Az amszterdami Vrije Egyetem tanulmánya szerint az összes szín közül ez a kettő váltja ki belőlünk leginkább a boldogság érzését. Persze megértjük, ha túl merész választásnak gondolod: akkor legyen csak egy-egy fal ilyen színű, a többi maradjon fehér vagy semleges.


Forrás:

Bár szomorú dolog az elhervadt virágot kidobni (főleg ha még pénzbe is került), de gondolj rá úgy, hogy a boldogságodba fektettél be vele. Az amerikai Rutgers Egyetem kutatása bebizonyította, hogy a virágok jelenléte boldogságot és elégedettséget vált ki. Úgyhogy vedd csak meg nyugodtan azt a csokrot a piacon.


Forrás:

Ha az éjjeliszekrényedet jelenleg az aktuális olvasmányaid és egy pohár víz foglalja el, akkor sürgősen cseréld le őket (vagy szoríts helyet mellettük) néhány családi fotónak. A Portsmouthi Egyetem kutató tudományosan bizonyították, hogy ha régi fotókat nézegetünk, az megnyugtat és pozitív érzéseket vált ki belőlünk.


Forrás:

Nem véletlen, hogy egy különösen stresszes nap után mindig késztetést érzünk rá, hogy gyertyát gyújtsunk. De úgy tűnik, a gyertya illatának is jelentősége van a boldogságunk szempontjából. Ha jobb hangulatba szeretnél kerülni, akkor hallgass a kutatókra és válassz vanília illatú gyertyát.


Forrás:

A testmozgás és a terápia jó módszerek az érzelmek feldolgozására és hosszú távon is rendkívül áldásos hatásúak. De a naplóírás még inkább meghatározzák a jövőbeli érzéseidet. Egy pszichológiai kutatás szerint már az is hozzájárul a boldogságodhoz, ha a korábbi bejegyzéseidből egy-két rövidebbet elolvasol.


Forrás:

Az ember legjobb barátja elnevezés nem a véltlennek köszönhető. A kutyák – meg persze a macskák és a többi házi kedvenc – segít kitörni a társas elszigeteltségből, és így hozzájárulnak az életminőség javulásához.


Forrás:

Ha legközelebb új parfümöt vagy légfrissítőt választasz, akkor mindenképpen virágosat válassz (például rózsaillatút). Az orrodban lévő szagreceptorok az agyad érzelmi központjával állnak összeköttetésben, és a kutatások szerint a virágos illatok növelik a boldogságérzetet.


Forrás:

A Hunch.com felmérést is végzett a témában, a végeredmény pedig az lett, hogy a reggel rendesen beágyazók 71 százaléka vallja boldognak magát, a vetetlen ágyat maguk után hagyók 62 százaléka ezzel szemben boldogtalannak érzi magát. Igazán megéri az a két perc, amíg elsimítod az ágyneműt.


Forrás:

A Kaliforniai Egyetem, Los Angeles (UCLA) szerint a túlzsófolt otthonban élő nőknek magasabb a stresszhormon szintjük. Vagyis minél több tárgyunk van, annál több stresszt kell elviselnünk, mert a rumlis otthon miatt sikertelennek érezzük magunkat. Úgyhogy veselkedj neki a szelektálásnak, tudjuk, nagy meló, de a boldogságod megér ennyit, nem igaz?