Galéria

Hogyan reagált a világ Harry és Meghan döntésére?

Forrás:

Ahogy a The Crown című sorozat lelkes nézői is tudják, a királynőnek jónéhány válságos helyzettel kellett már megbirkóznia hoszzú élete során – amiket csak tovább bonyolított, hogy egyszerre kellett családtagként és uralkodóként cselekednie és döntenie. Nyilvánvaló, hogy a mostani helyzetben mindkét minőségében szomorúságot érezhet, ami még hivatalos közlendőjére is rányomta bélyegét: “Jobban örültük volna, ha teljes körű, aktív tagjai maradnak a királyi családnak, de tiszteletben tartjuk és megértjük azt az óhajukat, hogy családként függetlenebb életet szeretnének élni, miközben megbecsült tagjai maradnak a családunknak.” A királynő tehát elfogadja és megérti unokája és felesége döntését, akikre a közleményben Harry-ként és Meghanként utal. Egyes szakértők szerint ez nemcsak a nagymamai elérzékenyülésnek tudható be, hanem arra utal, hogy a hercegi párt megfoszthatják címüktől.


Forrás:

Lapbeszámolók szerint a herceg fortyogott a dühtől fia bejelentésének hírére. Harry herceg és Meghan Markle kiadásait részben Károly herceg birtokának, a cornwalli hercegségnek a bevételei fedezik, de a trónörökös ezen felül több százezer fonttal járul hozzá kisebbik fia családi kasszájához: nagy összegekkel járult hozzá például a windsori Frogmore Cottage felújításához és a nagyszabású esküvőhöz is. Harry és Meghan függetlenedése azonban természetesen jónéhány anyagi természetű kérdést is felvet. Miből fognak élni? Ki fizet az utazásaikért? Ki fizet a testőrségért, főleg abban az esetben, ha az év felét valóban külföldön fogják tölteni? Kell-e majd Harry-nek két országban is adóznia, esetleg le kell-e mondania emiatt brit állampolgárságáról?


Forrás:

“Egész életemben igyekeztem megérteni az öcsémet, de innentől kezdve képtelen vagyok rá” – mondta Vilmos herceg a Sunday Times-nak nyilatkozva. Hozzátette: rendkívüli módon elszomorítja, hogy Harry herceg és ő immár “különálló személyiségek”.


Forrás:

“A Meghan-sztoriról való negatív beszámolók bántóak bárki számára, aki valaha otthagyott egy állást, amire vágyott, aki lépéseket tett, hogy megvédje magát, aki kockáztatta, hogy a család fekete bárányának tűnjön, aki óvta a mentális egészségét” – írta Twitteren és Instagramon a Miért érdemes életben maradni című könyv szerzője, akinek műveit Meghan Markle is nagyra tartja.


Forrás:

Az internetes utazási portálnak is volt mondanivalója a nagy hírrel kapcsolatban: gyorsan összegyűjtötték azt a hét helyet, ami szerintük szóba jöhet Harry és Meghan jövendőbeli lakhelyeként. New York City, Sleepy Hollow (kisváros New York államban), a kaliforniai Montecico, Nashville, az Észak-Karolinai Ashwill és Hollywood mellett természetesen Kanada is szerepel a listán. Meghan Markle hét évig élt itt, amikor a Suits című sorozatot forgatta, itt jelent meg először a nyilvánosság előtt Harry-vel, és a háromfős család a kanadai Vancouver Islanden időzött tavaly év végén, amikor hat hétre elvonultak a világ elől. “Ez itt egy paradicsom” – mondta a brit ITV News-nak Kenny Podmore, aki 21 éve él itt. – “Meleg, barátságos, az itteni vendégszeretetet nem lehet túlszárnyalni, csodálatos itt élni – össze sem lehet hasonlítani azzal, amihez Harry és Meghan szokott.”


Forrás:

Az amerikai elnök két nappal a bejelentés után a Fox News egyik műsorában hozta szóba a brit fejleményeket, amiket rendkívül szomorúnak tartott, és leginkább a királynőt sajnálta: “Nagyszerű asszony” – vélekedett II. Erzsébetről. – “Ha azt vesszük, soha nem hibázott. Végig tökéletes volt.” Bár további részletekbe nem bocsátkozott, ezt fontosnak érezte hozzátenni: “Nagyon tisztelem a királynőt. Azt gondolom: nem lenne szabad, hogy ez történjen vele.”


Forrás:

“Nemcsak a királynőnek okoztak csalódást... csalódást okoztak az országuknak. Az emberek nagyon szomorúak lesznek, különösen az adófizetők.” II. Erzsébet korábbi szóvivője úgy véle: Harry és Meghan úgy viselkedtek, mint az “elefánt a porcelánboltban”, és nem gondolták végig azt a döntésüket, hogy visszalépnek, mint a királyi család szenior tagjai.


Forrás:

“Egyike talán az egész válság kevés pozitívumának, hogy közelebb hozta egymáshoz Károly herceget és idősebbik fiát.” (METRO napilap, London)